Hirdetés
Zöld spárga citromos spagettivel

Zöld spárga citromos spagettivel

OZ, kedvenc séfünk, olyan szerepben lépteti ebben a receptben színre ezt a pompás idény-zöldséget, amelyben ritkán látjuk: tésztával párosítva. Az előadás mindig tomboló siker!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A vékony spagettit feltesszük főni. A spárgát megpucoljuk, vékony, ferde szeletekre vágjuk. Az olívaolajat egy wokban melegíteni kezdjük, felolvasztjuk, és elkeverjük benne a vajat; rádobjuk a spárgaszeleteket, ízesítjük sóval, cukorral, hozzáöntjük a balzsamecetet, a tejszínt, ráreszeljük a citrom héját és őrölünk rá egy kis borsot is. Erősen forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd - ekkor kész, és a tészta is megfőtt, tehát tálalhatunk.

Tálalás

A spárgát elosztjuk a tányérokon, a tetejére tesszük a spagettinit; megszórjuk vágott petrezselyemmel, parmezánforgáccsal, és meglocsoljuk balzsamecet redukcióval.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

35 dkg spagetti
(ha lehet vékony, spagettini)
50 dkg spárga
zöld
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
2 dl tejszín
1 db citrom
1 csokor petrezselyemzöld
1 öklömnyi parmezán sajt
ízlés szerint balzsamecet redukció
0.5 tk cukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés