Hirdetés
Sáfrányos-gyömbéres csirke tejszínes karottamártásban, wokban sütött zöldspárgával

Sáfrányos-gyömbéres csirke tejszínes karottamártásban, wokban sütött zöldspárgával

Egzotikus, elbűvölő, felejthetetlen! Könnyű és finom! Ennyi! Remek tavaszi vacsora!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Megtisztítjuk a karottát, a hagymát, ez utóbbit apróra vágjuk, és vajon kicsit dinsztelni kezdjük. Átforgatjuk benne a csirkecombokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a karottát, majd kevés vizet öntünk alá, és megpároljuk. Belefacsarjuk a citrom levét. A tejszínt akkor öntjük hozzá, amikor a hús már puha. Beforraljuk.

Amíg a hús puhul, elkészítjük a köretet. A spárgát megpucoljuk (lásd a filmben). Ferdén 1 cm-es darabokra vágjuk, és vajon egy wokban roppanósra sütjük kevés cukorral, sóval, borssal, amíg színt nem kap.

Tálalás

A ragut tányérokra adagoljuk, és mellérendezzük a sült spárgát.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A húshoz

4 db csirkecomb
10 dkg hagyma
20 dkg karotta
(vagy zsenge sárgarépa)
2 db áttört fokhagymagerezd
1 ek vaj
1 tasak sáfrány
2 ek citromlé
2 tk reszelt citromhéj
1 tk friss reszelt gyömbér
4 dl főzőtejszín

A körethez

1 kg zöld spárga
1 ek vaj
cukor
őrölt bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés