Hazánkban májustól júniusig van a szezonja. Bár 90%-a víz, nagyon egészséges gyümölcs. A földieper különösen gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, de jelentős mangántartalma miatt ajánlott bőséges fogyasztása. A mangán, mint nyomelem fontos szerepet játszik az anyagcserében, a csont és vérképzésben, az agy és idegrostok táplálásában, a haj és bőr pigment tartalmának megőrzésében, és szükséges a pajzsmirigy hormon termeléséhez is. Az antocián, mely karotinban gazdag, adja a gyümölcs színét, mely védi a sejtkárosító anyagoktól, kártevőktől. A földieperben levő katechinek (cserzőanyagok) gyulladásgátló, baktériumölő hatásúak az emberi szervezetben is.
A földieper ideális táplálék a tisztulás, salaktalanítás, fogyókúra céljára.
Igazi életet adó, vitalizáló gyümölcs, az ember genetikai programjában betervezett tavaszi aktiválás fontos része a napsütéssel és a benne található vitaminokkal együtt.
Gyógyhatása:
- méregtelenítia beleket;
- javítja az emésztést;
- serkenti az anyagcserét;
- elősegíti a felesleges víz kiürítését;
- vérnyomáscsökkentő;
- erősíti a csontokat, hajat, a bőrt.