Hirdetés
Ropogós csirke karalábéval

Ropogós csirke karalábéval

Frissítő élményt ígér ez az igazán idény-jellegű étel. Mert a karalábé tavasszal az igazi, amikor zsenge, amikor ropog, amikor hasad, egyenesen a konyhánkba szállítva a kikeletet!

Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük, és egy akkora tepsibe tesszük, amekkorába egymás mellé fektetve a csirkecombok is elférnek majd. A zöldséget sózzuk, megszórjuk a rozmaringgal, összekeverjük a borral; a csirkéket körbesózzuk, és a zöldségre tesszük úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. Annyi vizet öntünk alájuk, hogy a combok feléig érjen. A bőrre ne kerüljön víz. A sütőbe tesszük kb. 45 percre, nem locsolgatjuk, a csirke bőre így szép ropogósra pirul.

Közben a karalábékat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Tepsibe rétegezzük, sózzuk, és egy kis cukrot is adhatunk hozzá. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Alufóliával lezárjuk a tepsit, és ezt is a sütőbe tesszük kb. 30 percre.

Hústűvel ellenőrizzük, hogy a karalábé és a csirke megpuhult-e. Ha minden puha, akkor tálalhatunk.

Tálalás

A combokat tálra rendezzük. A karalábét kivesszük a főzőlevéből, lecsepegtetjük, és a hús mellé rakjuk. A két evőkanál vajat felolvasztjuk a csirke zöldséges szaftjában, és a karalábékat meglocsoljuk vele. Aprított petrezselyemzölddel díszítjük a tálat.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A húshoz

8 db csirkecomb
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db zeller
1 db hagyma
1 tk szárított rozmaring
1 dl fehérbor
2 dl víz
2 ek vaj

A karalábéhoz

4 db karalábé
víz
cukor

A tálaláshoz

1 csokor aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés