Hirdetés
Oz kedvenc cukorborsó levese, ami tavasszal a legjobb

Oz kedvenc cukorborsó levese, ami tavasszal a legjobb

Tavasszal érkeznek végre a friss, roppanós primőrök, köztük a cukorborsó. Ha ilyet vehetünk és ehetünk, eltölt minket az a bizsergető öröm, ami a természet ébredésével belénk költözik. OZ is hasonló ihletettségben találta ki ezt a levest.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Az újhagyma fehér részét karikákra vágjuk, és a vajon összemelegítjük a cukorborsóval, cukrozzuk sózzuk. Beletesszük a csirkeszárnyakat, borsozzuk, felöntjük vízzel. Miközben a levest főzzük, összeállítjuk a nokedli tésztáját. A tojáshoz adjuk a lisztet, megsózzuk, és simára keverjük. Körülbelül 40 perc alatt a csirkeszárny és a cukorborsó vajpuhára fő. Ekkor kiskanállal nokedliket szaggatunk a levesbe. 10 perc főzés után tejfölös habarással sűrítjük a levest, ha újra felforrt, belekeverjük a vágott petrezselyemzöldet, és ha kell cukorral, sóval utánaízesítünk.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

30 dkg zöldborsó
(zsenge, tavaszi cukorborsó)
4 szál újhagyma
8 db csirkeszárny
1 ek vaj
2 tk liszt
1 tk cukor
őrölt bors
2 dl tejföl
kb.
8 dl víz

A nokedlihez

1 db tojás
1 ek liszt
(púpos ek)
1 csokor aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés