Hirdetés

Grillre és bográcsra fel!

2011-05-27 08:34:00

Lássuk be: nem nyár a nyár szabadtéri sütés-főzés nélkül! Mi beláttuk. A hozzánk látogatók hamarosan meglátják!

Jó idő van, sokáig világos és bizsereg mindenkiben a baráti és/vagy családi összejövetelek iránti vágy. A laptopkonyha.hu stábja tulajdonképpen egy hosszú kirándulásnak élte meg azt, amikor május közepén "letáborozott"a Balaton legszebb borhegyén és a Tihanyi Apátsággal a háttérben, leforgatta az idei grillezős és bográcsolós menüsorát.

Sütöttünk faszénen és gázsütőn, grilleztünk halat és tengeri herkentyűket, sertést, bárányt és marhát, no meg persze sokféle zöldséget (a hagymától a spárgáig); készítettünk olyan bográcsos ételeket is, amik túlmutatnák az egyébként természetesen fenséges gulyásos és paprikás krumplin. Kísérleteztünk is, még számunkra is meglepően nagy sikerrel: egy egész csirkét grilleztünk meg jó hosszú időn át, lefedett grillel. No és, az amerikai vonalnak sem álltunk ellen akkor, amikor egy hamisítatlan, grillen sült hamburgert készítettünk.

A videoreceptek már a "gyárban" vannak, ahonnan azonnal kerülnek fel a honlapra, amint elkészülnek.

Addig is: lehet leporolgatni a grillező szerkezetet (vagy beszerezni egyet), végiggondolni, hogy kiket hívnánk meg, és kiötölni, hogy hányféle ételt szeretnénk kipróbálni a grillen!

A receptek hamarosan a laptopkonyha.hu-n!