Hirdetés
Zöld spárga citromos karamellmártással, vermicellivel

Zöld spárga citromos karamellmártással, vermicellivel

Ezt az ételt a "gasztrovagányoknak" ajánljuk: azoknak, akik szívesen és könnyedén bevállalnak új ízkompozíciókat, meglepő társításokat! Nem fogják megbánni sem ők, sem a kissé bátortalanabbak, akik végül mégis belevágnak! Pompás!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Elkészítés

A spárgát három részre vágjuk, és a vajjal, sóval, cukorral ízesített vízben megfőzzük. Amíg a spárga fő, a cukrot világosbarnára karamellizáljuk a vajjal, majd felöntjük a fehérborral. Fűszerezzük a reszelt citromhéjjal. Amikor a pirított cukor felolvadt, a bort kicsit beforraljuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk. Közben a spárga is roppanósra fő, ekkor szűrőkanállal kivesszük a főzővízből, és a tejszínhez adjuk. Újra felforraljuk, és hagyjuk erős tűzön krémesre sűrűsödni. A paradicsomot kis kockára vágjuk és belekeverjük a mártásba. Ezzel már csak összemelegítjük a mártást, a paradicsomnak nyersnek kell maradnia.

A petrezselymet összevágjuk.

 A vermicellit kifőzzük, leszűrjük.

Tálalás

Tányérokra rendezzük a spárgát, a közepére tesszük a húsvillával feltekert forró vermicellit, megszórjuk a  petrezselyemmel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

0.5 kg spárga
zöld
2 ek vaj
2 tk cukor
2 dl száraz fehérbor
1 db citrom reszelt héja
3 dl tejszín
ha lehet, sűrű
1 csokor petrezselyemzöld
2 db paradicsom

A spárga főzővizébe

2 tk vaj
1 tk só
1 tk cukor

A körethez

10 dkg vermicelli tészta (nagyon vékony spagetti)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés