Hirdetés
Rebarbara tésztabatyuban

Rebarbara tésztabatyuban

ÚJ!!! Különlegességet ajánlunk ezzel a desszerttel, amit egy részről a viszonylag ritka és ritkán hasznosított rebarbara nyújt, más részről pedig a kissé meglepő pikantériája. Az eredmény garantáltan lehengerlő!

Bezárás
Elkészítés ideje: 70 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Elkészítés

A rebarbara és a mártás elkészítése:

A rebarbarát megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábosba tesszük, felöntjük 3 dl vörös borral, fűszerezzük a csillagánizzsal, ízesítjük a 3 zacskó vaníliás cukorral, 3 evőkanál akácmézzel, és sózzuk. Tíz percig intenzíven forraljuk, majd leszűrjük. A csillagánizsokat visszatesszük a lébe. Ebbe a lébe teszünk bele egy kimagozott, és forró vízzel kimosott chilit. Ezt a mártást a felére beforraljuk. A leszűrt rebarbarát kinyomkodjuk, hozzáadunk egy késhegynyi fahéjat, egy evőkanál Grand Marniert és egy zacskó vaníliás cukrot. 

Az avokádómártás elkészítése:

Az avokádót kimagozzuk, és a héjából kikanalazzuk. Mixerbe tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, pürésítjük, majd hozzáadjuk a zöldcitromok levét, a vaníliás cukrot és a sót. Teljesen pürésítjük.

A burek sütése:

4 db burek (vagy filo, vagy yufka) tésztát egymásra teszünk, és a rebarbarából egy evőkanálnyit adagolunk a tészta közepére. A tészta sarkait minden oldalról a töltelékre hajtjuk úgy, hogy csinos kis batyut kapjunk, majd 180 fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük körülbelül 10 perc alatt (sütőtől függően az idő kissé módosulhat). A 32 tésztalapból összesen 8, tehát személyenként 2 batyut tudunk csinálni. 

Tálalás

Az avokádókrémet elosztjuk a tányérokon, ráhelyezzük a közben kihűlt rebarbarás batyukat és körbelocsoljuk a mártással. Porcukorral meghintjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A rebarbara mártáshoz

50 dkg rebarbara
3 dl vörösbor
3 db csillagánizs
4 csomag vaníliáscukor
3 ek akácméz
1 kk só
0.5 kk őrölt fahéj
1 ek Grand Marnier
1 db chilipaprika

A tésztához

32 db filo, yufka vagy burek tészta, 20x20 cm-es
vagy réteslap

Az avokádómártáshoz

1 db avokádó
2 db zöldcitrom
6 csomag vaníliáscukor
0.5 tk só
2 dl tejszín

A tálaláshoz

porcukor

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés