Hirdetés
Hegyi Istvánné, Anikó: Csirkemájas táskák

Hegyi Istvánné, Anikó: Csirkemájas táskák

Fergeteges illatok szálltak a stúdióban, miközben első női nyertesünk készítette ezt az ételt. Később aztán boldogan kóstolgattuk mindannyian! Igazán kellemes pillanatokat szerezhet vele, ha Ön is elkészíti!

Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Tejmentes étel

Elkészítés

A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát, az újhagymát és a gombát vékonyan felszeleteljük. A pórét kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a májat, sóval, borssal, kakukkfűvel és majorannával ízesítve  készre pároljuk.

Egy másik edényben az újhagymát kevés olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Sózzuk, és borssal, ételízesítővel fűszerezve megpároljuk.

Összekeverjük a májjal, majd kihűtjük.

A hűtőből kivett friss leveles tésztát 8 részre felvágjuk (a két csomagból tehát 16 db lesz). Elosztjuk rajta a tölteléket. A tojást szétválasztjuk, a fehérjével vékonyan  lekenjük a tészta széleit. Felhajtogatjuk  a töltelékre, a tetejét lekenjük a tojássárgájával.

180-200 fokon megsütjük.

Ecetes fejes salátát kínálunk hozzá.

Tálalás

Egy személynek 4 db táskát adunk, salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A töltelékhez

50 dkg csirkemáj
30 dkg gomba
15 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg póréhagyma
6 szál újhagyma
őrölt bors
Delikát ételízesítő
2 csomag friss leveles tészta
1 dl napraforgó olaj
1 kk kakukkfű
1 kk majoranna

A tészta bekenéséhez

1 db tojás

A tálaláshoz

1 fej fejes saláta
2 db paradicsom

A körethez

1 fej fejes saláta
cukor
ecet 10%-os

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés