BESTFORM sportolóknak
Segítsen BESTFORM-mal izomzatának, hogy izomzata is segíthessen önnek.
A BESTFORM egy 6–komponensű-fehérjét tartalmazó speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer por
L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel.
A BESTFORM 6-komponensű - fehérjét tartalmazó speciális gyógyászati célra szánt tápszer port a táplálkozás- és a sporttáplálkozás-tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával orvosok és táplálkozástudományi kutatók fejlesztették ki és tesztelték, a profi és szabadidő sport fokozott testi és mentális teljesítőképességének a támogatására.
- Ellátja a szervezetet gyorsan és egyszerűen magas minőségű tápanyagokkal.
- Fokozza a testi és mentális teljesítőképességet.
- Támogatja az izomzat felépítését és megtartását.
- Lerövidíti a regenerációt
- Erősíti az immunrendszert.
- OÉTI regisztrált gyógyászati célra szánt tápszer por, fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére.
- Kiváló minőségű és létfontosságú fehérjéket tartalmaz, melyek nagy testi megerőltetés során fellépő fokozott fehérje igény pótlására nyújthatnak lehetőséget.
- Megfelelő adagolás esetén optimálisan elláthatja a szervezetet a létfontosságú esszenciális aminosavakkal, segítve az izomzat felépülését és gyors regenerációját.
- Természetes elágazó szénláncú aminosavakat (BCAA) és cinket tartalmaz, melyek segíthetnek az izomzat megvédésében fokozott testi megerőltetés, edzés, mérkőzés esetén.
- Glutamin és cink támogathatják az immunrendszert és csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni hajlamot.
- Testsúly csökkentésénél támogathatja a zsír fogyását és csökkentheti az izomzat leépülését.
Az optimális fehérjefogyasztás előnyei a sportban
A sportolóknak, a nagy energia-felhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő- és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérje igénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérje szükséglet testsúly-kilogrammonként 1,2–2 g, sőt időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérjeigényt nehéz kielégíteni.
A terhelésnek megfelelő optimális fehérje fogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.
A testsúly optimalizálása a sportban:
A BESTFORM alacsony szénhidrát-tartalma és alacsony glikémiás terhelése (GI=1) lehetőséget nyújthat a testsúly diétás optimalizálásának támogatására. Sportolók testsúlycsökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése. Vizsgálatok kimutatták, hogy napi 2 g fehérje fogyasztás testsúly-kilogrammonként, csökkentheti az izom leépülését és fokozhatja a testzsír csökkenését, tehát átalakulás történik, melyet a sportolók szálkásodásnak neveznek, ilyenkor a zsír helyett izom épül.
A BESTFORM fehérje összetétele:
- tejfehérje
- tejsavófehérje
- kollagénhidrolizátum
- szójafehérje-izolátum,
- tyúktojásalbumin
- búzafehérje
Ezek a fehérjék tartalmazzák az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat. Szervezetünknek szüksége van az aminosavakra, az izomzat, kötőszövet, inak, szervek, hormonok, immunrendszerünk zavartalan, jó működéséhez, felépítéséhez és regenerációjához.
Minden adag BESTFORM tápszer por – tejtermék keverékben (300 ml tej + 30 g BESTFORM tápszer por) 36 g létfontosságú fehérje és aminosav található, és ezek a sport előtt, alatt és után a szervezet rendelkezésére állnak. A sportolók számára további fontos összetevőket is tartalmaz a BESTFORM mint az L-karnitin, L-glutamin, BCAA aminosavak, optimálisan adagolt vitaminok.
A BESTFORM aminosav összetétele
Aminosav tartalom:
|
100 g fehérjében
|
100 g termékben
|
|
100 g fehérjében
|
100g termékben
|
Izoleucin***
|
4,2 g
|
3,6 g
|
Hisztidin
|
1,9 g
|
1,6 g
|
Leucin***
|
7,4 g
|
6,3 g
|
Tirozin
|
2,9 g
|
2,5 g
|
Lizin***
|
6,2 g
|
5,3 g
|
Alanin
|
4,5 g
|
3,8 g
|
Metionin***
|
1,8 g
|
1,5 g
|
Aszparaginsav
|
7,4 g
|
6,3 g
|
Fenilalanin***
|
3,5 g
|
3,0 g
|
Glutaminsav
|
16,5 g
|
14,0 g
|
Treonin***
|
3,9 g
|
3,3 g
|
Glutamin
|
8,5 g
|
7,2 g
|
Triptofán***
|
1,0 g
|
0,9 g
|
Glicin
|
5,6 g
|
4,8 g
|
Valin***
|
4,8 g
|
4,1 g
|
Prolin
|
8,1 g
|
6,9 g
|
Arginin
|
4,1 g
|
3,5 g
|
Szerin
|
4,4 g
|
3,7 g
|
Cisztein
|
1,0 g
|
0,9 g
|
Hidroxiprolin
|
2,3 g
|
2,0 g
|
A csúcsteljesítményeket támogató célirányosan kiválasztott hatóanyagok
BCAA (4,7 g/adag)
A természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.
Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját.
Elsősorban hosszantartó kitartást igénylő fizikai megterhelés esetén a BCAA fokozottan használódik fel az energiaigény kielégítésére, ezért a szervezet BCAA igénye megnő.
L-glutamin (2,5 g/adag)
Az izomzat anyagcseréjében mennyiségileg a glutamin a legfontosabb aminosav.
Intenzív testi megerőltetés esetén a szervezet glutamin felhasználása nagy, így sportolóknál egy glutamin hiány alakulhat ki. Egy kielégítő glutaminnal való ellátottság támogatja az immunrendszert (bélrendszer), elősegíti a tréning utáni regenerációt, kitolja az elfáradás időpontját, fokozza az izomzat felépítését és javítja az izomzat glikogéntároló képességét.
L-karnitin (500 mg/adag)
A karnitin egy természetes tápanyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van a zsírsavaknak a sejt “erőműveibe” való szállítására és ezek energiává való átalakítására.
Egy kielégítő L-karnitin ellátottság elősegíti, hogy az izmok és a szívizom is lassabban fáradjon el. L-karnitinnal lehetséges a sport teljesítményeket és a regenerációt javítani.
Hosszantartó intenzív testi megerőltetés következtében (pl. triatlon) a szervezet L-karnitin vesztessége kimutatható.
Cink (23 mg/adag)
A sportolók számára a cinknek nagy jelentősége van.
A cink létfontosságú egy erős immunrendszer fenntartásához és az anyagcserében résztvevő több mint 300 enzim működését támogatja. Cink segíti az izomzat felépülését és így “anabolikus” nyomelemként kezelendő. Sportolók (többek között) izzadással cinket vesztenek. A versenysportban cink megfelelő adagolásával az immunfunkciókat lehet javítani. A cink fontos szerepet játszik a szénhidrát és zsír anyagcserében. A cink hiánya a regeneráció idejét meghosszabbíthatja. Különböző hormonok képződéséhez a cink létfontosságú (pl. tesztoszteron, növekedési hormon, inzulin) és ezek a jó teljesítőképességhez nélkülözhetetlenek.
BESTFORM-mal legyen ön is a legjobb formában!
BESTFORM = a legjobb forma, az erőnlét csodája
A sportolóknak, a nagy energia felhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérje igénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérje szükséglet testsúlykilogrammonként 1,2–2 g, sőt időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérje igényt nehéz kielégíteni.
A terhelésnek megfelelő optimális fehérje fogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.
Különböző élelmiszerek fehérjetartalma
élelmiszer
|
fehérjetartalom 100 g - ban
|
BESTFORM
|
85,0 g fehérje
|
sajt (trappista, ementáli)
|
átlagosan 28,0 g fehérje
|
Tonhal (saját levében)
|
átlagosan 26,0 g fehérje
|
lencse
|
átlagosan 26,0 g fehérje
|
csirke mell
|
átlagosan 25,0 g fehérje
|
gépsonka
|
átlagosan 23,0 g fehérje
|
pisztráng
|
átlagosan 22,0 g fehérje
|
bab (száraz)
|
átlagosan 22,0 g fehérje
|
sertés comb, karaj
|
átlagosan 21,0 g fehérje
|
pulyka, házinyúl
|
átlagosan 21,0 g fehérje
|
marhahús
|
átlagosan 20,0 g fehérje
|
dió, napraforgó mag
|
átlagosan 19,0 g fehérje
|
Tükörponty
|
átlagosan 16,0 g fehérje
|
ízesített kenhető sajt
|
átlagosan 16,0 g fehérje
|
füstölt, főtt tarja
|
átlagosan 15,0 g fehérje
|
tofu
|
átlagosan 14,0 g fehérje
|
olasz felvágott, mortadella
|
átlagosan 14,0 g fehérje
|
baromfi párizsi
|
átlagosan 13,0 g fehérje
|
tojás
|
átlagosan 13,0 g fehérje
|
párizsi, krinolin, szafaládé
|
átlagosan 12,0 g fehérje
|
szalonnás felvágott
|
átlagosan 10,0 g fehérje
|
Fehér kenyér
|
Átlagosan 10,0 g fehérje
|
Csiperkegomba
|
Átlagosan 6,0 g fehérje
|
Tehéntej, kefir, joghurt
|
Átlagosan 3,4 g fehérje
|
A fenti táblázatból látható, hogy nem könnyű „normális“ táplálékokkal a szervezetet elégséges mennyiségű fehérjével ellátni. Egy főétkezés nem csak fehérje tartalmú élelmiszerekből áll, hanem fogyasztunk köreteket, zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket is, ezért gyakran nem tudunk annyi fehérje tartalmú élelmiszert megenni amennyire szükségünk volna. A BESTFORM speciális gyógyászati célra szánt tápszer por segítségével lehet ezt a problémát megoldani.
A BESTFORM gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A németországi gyárban a termékek gyártása a legszigorúbb higiéniai követelményeknek megfelelően folyik, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében. A BESTFORM a kölni dopping labor analitikai eredménye alapján doppingmentes.
A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a BESTFORM forgalomba hozatala a németországi és EUs szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján, Magyarországon is OETI regisztrációjuk megtörtént.
A BESTFORM speciális összetétele a sportolással járó élettani szükségleteknek megfelelően lett kialakítva a legújabb nemzetközi terápiás ajánlások alapján.
A BESTFORM 6 féle magas minőségű fehérje forrást tartalmaz, melyek egymáshoz viszonyított mennyisége úgy lett kialakítva, hogy nagy a tápszernek a biológiai hasznosulása és könnyen emészthető.
A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat, ezeken belül az úgy nevezet esszenciális aminosavak és a természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.
Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját. A BESTFORM ezen kívül létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, amire a sportoló szervezetnek naponta szüksége van.
A sport előtt fogyasztva segít az izomzat felépítésében, csökkenti a fáradékonyságot, így növeli a teljesítőképességet. Sport után meggyorsítja a regenerációt és lehetőséget ad az edzések intenzitásának növelésére. A sport előtt és után fogyasztva optimális e kettős hatás.
A sportolók felesleges kilói a teljesítményüket csökkenti, a BESTFORM alacsony szénhidrát tartalma és alacsony glikémiás terhelése (GL=1) lehetőséget nyújthat a testsúly diétás optimalizálásának támogatására. Sportolók testsúly csökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése, amit a BESTFORMAL kompenzálni lehetséges, így a testsúly csökkenése mellet meg lehet tartani a jó erőnlétet.
BESTFORM fiataloknak
A BESTFORM 6-komponensű - fehérjét tartalmazó speciális gyógyászati célra szánt tápszer port a táplálkozás- és a sporttáplálkozás-tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával orvosok és táplálkozástudományi kutatók fejlesztették ki és tesztelték, a profi és szabadidő sport fokozott testi és mentális teljesítőképességének a támogatására.
A sportolók pozitív visszajelzései és eredményeinek javulása jó ideje köztudott dolog. A BESTFORM speciális összetétele az elmúlt évek során viszont újabb és újabb meglepő eredményeket hozott. Például, ha a BESTFORM a csúcs sportoló eleve sok izomzatát megfelelő alkalmazás esetén növeli, illetve regenerálja, akkor egy idős ember kevés és rossz élettani állapotban levő izomzatának is jót kell, hogy tegyen.
Láss csodát, pontosan ez történik az idős embereknél és a változás rendkívül látványos. Ha eddig alig tudtak a székből felállni vagy lépcsőt járni, egyszer csak ezek a mozgásformák könnyűvé válnak.
Sajnos az idősöknél az életkor előrehaladtával a szellemi képességek csökkenhetnek, persze ez nem mindenkinél van így, de általánosságban igaz. Testünk és agyunk működéséhez feltétlenül szükségünk van fehérjékre és ezek aminosavakból állnak. A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat, ezek közül az esszenciális aminosavakat és a természetes elágazó szénláncú aminosavakat, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA).
Megfigyelhető, hogy ha az idős emberek hosszabb ideje fogyasztották a BESTFORMOT, akkor nem csak mozgáskészségük regenerálódott, hanem a szellemi képességük is jobb lett, kedélyállapotuk javult.
Ha a sportolók és idősek testi-szellemi állapotának javulását elősegíti a BESTFORM speciális fehérje-aminosav tartalma, akkor természetesen a fiatal szervezetek számára is jó szolgálatot tehet.
Ha nem elégséges az Ön izomzatának a nagysága, ha a zsír-izom arány a zsír javára áll, ha sokat kell tanulnia és nem ér rá sportolni, ha már fiatalon sokat kell dolgoznia és ezt fizikai erőnléttel nehezen bírja és mindig fáradt, vagy éppen sokat sportol, és csúcs formában van testileg-szellemileg, de ez nem elég Önnek, hanem még jobb eredményeket szeretne, akkor BESTFORMOT kell fogyasztania.
BESTFORM idősöknek
Idős emberek napi fehérjeszükséglete testsúlykilogrammonként 1,0 – 1,2 gramm, katabolikus legyengült állapotban 1,2 – 1,5 gramm (Geiss KR, Hamm M, Handbuch Sportlerernährung (1992) S. 122). Ez azt jelenti, hogy például egy 65 kg súlyos embernek naponta 78 – 97,5 gramm színtiszta fehérjét kellene megennie. Nézzük meg, hogy különböző élelmiszereknek mennyi az átlagos fehérjetartalma:
élelmiszer
|
fehérjetartalom 100 g - ban
|
BESTFORM
|
85,0 g fehérje
|
sajt (trappista, ementáli)
|
átlagosan 28,0 g fehérje
|
Tonhal (saját levében)
|
átlagosan 26,0 g fehérje
|
lencse
|
átlagosan 26,0 g fehérje
|
csirke mell
|
átlagosan 25,0 g fehérje
|
gépsonka
|
átlagosan 23,0 g fehérje
|
pisztráng
|
átlagosan 22,0 g fehérje
|
bab (száraz)
|
átlagosan 22,0 g fehérje
|
sertés comb, karaj
|
átlagosan 21,0 g fehérje
|
pulyka, házinyúl
|
átlagosan 21,0 g fehérje
|
marhahús
|
átlagosan 20,0 g fehérje
|
dió, napraforgó mag
|
átlagosan 19,0 g fehérje
|
Tükörponty
|
átlagosan 16,0 g fehérje
|
ízesített kenhető sajt
|
átlagosan 16,0 g fehérje
|
füstölt, főtt tarja
|
átlagosan 15,0 g fehérje
|
tofu
|
átlagosan 14,0 g fehérje
|
olasz felvágott, mortadella
|
átlagosan 14,0 g fehérje
|
baromfi párizsi
|
átlagosan 13,0 g fehérje
|
tojás
|
átlagosan 13,0 g fehérje
|
párizsi, krinolin, szafaládé
|
átlagosan 12,0 g fehérje
|
szalonnás felvágott
|
átlagosan 10,0 g fehérje
|
Fehér kenyér
|
Átlagosan 10,0 g fehérje
|
csiperke gomba
|
Átlagosan 6,0 g fehérje
|
Tehéntej, kefir, joghurt
|
Átlagosan 3,4 g fehérje
|
A fenti táblázatból látható, hogy nem könnyű „normális“ táplálékokkal a szervezetet elégséges mennyiségű fehérjével ellátni. Egy főétkezés nem csak fehérje tartalmú élelmiszerekből áll, hanem fogyasztunk köreteket, zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket is, ezért gyakran nem tudunk annyi fehérje tartalmú élelmiszert megenni amennyire szükségünk volna. A BESTFORM speciális gyógyászati célra szánt tápszer por segítségével lehet ezt a problémát megoldani.
A BESTFORM gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A németországi gyárban a termékek gyártása a legszigorúbb higiéniai követelményeknek megfelelően folyik, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében.
A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a BESTFORM forgalomba hozatala a németországi és EUs szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján, Magyarországon is OETI regisztrációjuk megtörtént.
A BESTFORM összetétele az időskorral járó élettani szükségleteknek megfelelően lett kialakítva a fehérjehiányosan táplálkozók legújabb nemzetközi terápiás ajánlásainak alapján.
A BESTFORM 6 féle fehérje forrást tartalmaz, melyek egymáshoz viszonyított mennyisége úgy lett kialakítva, hogy nagy a tápszernek a biológiai hasznosulása és könnyen emészthető.
A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat, ezeken belül az úgy nevezet esszenciális aminosavak és a természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.
Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját.
Tehát szervezetünknek szüksége van az aminosavakra, az izomzat, kötőszövet, inak, szervek, hormonok, immunrendszerünk zavartalan, jó működéséhez, felépítéséhez és regenerációjához. A BESTFORM ezen kívül létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, amire a szervezetnek naponta szüksége van.
A BESTFORM magas aminosav koncentrációja lehetővé teszi, hogy viszonylag kis adagokban való fogyasztása is már meghozhatja az izomzat regenerációját és ezzel a jobb közérzetet.
Naponta 1 vagy 2, vagy 3 adag ajánlott, amit a főétkezésekhez illetve, főétkezések után kell elfogyasztani (például, mint desszertet)! Egy adag elkészítéséhez 10 g port 50 - 100 ml tejtermékben (tej, joghurt) vagy vízben kell jól elkeverni. Figyelni kell a kezelőorvosa által ajánlott napi folyadékmennyiség és táplálék elfogyasztására! Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.
Két ízben kapható: vanília és csoki.