- Csak olyan spárgát vegyünk, amelynek még nincs „kinyílva” a virága, azaz a feje.
- Főzés előtt a spárga végét ne késsel vágjuk le, hanem próbáljuk meg eltörni: ahol a növény kettéválik, addig volt fás a szára.
- A spárgának csak akkor és azt a részét érdemes meghámozni, amelyik túl kemény ahhoz, a körmünket könnyedén belenyomjuk.
- Az erre külön kitalált edényben úgy főzzük a spárgát, hogy a feje (virága) kiáll a vízből és csak „gőzfürdőt” vesz. Mindazonáltal, tökéletesen ízletes spárgát készíthetünk hagyományos lábasban is.
- A spárga levágott, fás részeit se dobjuk ki: zöldséglevesekhez, mártásokhoz kiváló alaplét készíthetünk belőle.
- A spárga két „jó barátja” a cukor és a só: tegyünk mindkettőből a főzőlébe!
A spárgákról
2011-04-28 23:48:00