A nyár idén nagyon forró volt és állandó nyaralásra csábított, de ez valahogy nem jött össze igazán. Mindig volt valami
A nyári forróságban megkívántam vacsorára egy kis grillezett halat. Feleségem nagyon örvendezett az ötletnek, mert sokszor állok elő valami nosztalgikus
...minden férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út...vagy ha nem a férfién, akkor az Önén:-)
Augusztus vége van, sajnos, mert tőlem egész évben nyár lehetne. Szeretem a kánikulát. Hetek óta tart a forróság, éjjel sem
Miért Miguel-féle egy csirkeszárny? Mert Miguel legendás kocsmájában ettem először így elkészítve 2005 tavaszán, Pollentiában, Mallorcán.
A ’90-es évek elején jutottam el először Mallorcára és a sziget sok örömteli szépsége közül rögtön elbűvölt a gin-tonic és
Gondolkodtam, hogyan is köszönjem meg olvasóimnak, hogy napról-napra követik szösszeneteimet. Hát a magam módján!
Amikor hozzákezdtem nem tudtam pontosan mit fogok főzni. Csak abban voltam biztos, hogy a bárányom derekából vágott kicsontozott színhús kerül
A lefagyasztott húst két nappal korábban kivettem a mélyhűtőből és átraktam a rendes hűtőszekrénybe (egyes helyeken hüttőszekrény).
Na, a kis frissítő megtette jótékony hatását...Szóval, ahogy nézegettem, forgatgattam a testet megállapitottam, hogy inkább csirke ez, mint béka, egér
Ennek a történetnek a gyökerei a '70-es évekre nyúlnak vissza. A balatoni szomszédom egyik barátja kunsági, úgymond kunember volt. Az
A kolbászos serpenyővel párhuzamosan indítottam a tenger és a termőföldek csodáinak kavalkádját.
De nagyon előrekalandoztam, és nem azzal kezdtem e hegyi kirándulás beszámolóját, hogy aki főzni akar, annak be is kell vásárolnia.
A felvezető szerpentin nagyon meredek, olyan, mintha cikk-cakkban lépcsőn járnánk, és az út kisebbik része aszfaltos, de a java középkori
Az egyhetes kongresszus végén hagyományosan egy túrán vesznek részt az orvosok.
A nyári szezon megnyitását számomra évek óta egy hét mallorcai tartózkodás jelenti; északon vagyok ilyenkor a Porto Pollenca (Pollentia) és
Nem én vagyok az egyetlen, aki szeret vendéglőbe járni. Sok ízvadász cserkészi a világ gasztrodzsungelét, hogy valami igazán különlegeset tudjon
Csak olyan spárgát vegyünk, amelynek még nincs „kinyílva” a virága, azaz a feje. Főzés előtt a spárga végét ne késsel
A szebbnél szebb szakácskönyvek fantasztikus ételkompozícióit megnézni óriási élmény, viszont előfordulhat, hogy megfőzni időrabló nehéz vállalkozás.
A főzésnek nincsenek kötelező szabályai, csak ajánlásai; egyedül a kreativitás számít és az, hogy a kreativitásunk eredményét meg bírja-e enni valaki.
Mai világunkban egyre kevesebb az idő arra, hogy a napi betevő halunkat magunk fogjuk.
A főzőembernek a főzés életforma, mint az írónak az írás.
Nagy érzelmektől jókat lehet főzni.
1989 ősze életem új és meghatározó szakaszának nyitánya volt; ekkoriban az volt a feladatom, hogy utazgassak, szendvicseket kóstoljak.
1990 késő őszén báromban, a Limaruttiban egyre többen rendeltek forralt bort. Az üzlet a “Bermuda háromszögben” volt.
Ha az Adria olasz partjain múlatom az időt, Velencében, Gradóban, Duinóban vagy Triestben, mindig keresem a legjobban elkészített fritto mistót.
Számomra az evésnél fontosabb a főzés.
Emlékszem gyerekkorom barnaszínű babfőzelékeire, amelyek feltéte a szintén barna fasírozott volt. Ha ezt egy novemberi ebédre kaptam, amikor a világ
Főznöm kell, mindig, mindenhol, mindent, és ha már nem tudok a gyakorlatban, akkor legalább gondolatban.