Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.
Mór nemzetközi hírű rendezvénye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok, amelyet hagyományosan október első hétvégéjén rendeznek. A Móri Borvidék legnagyobb, nemzetközi
Helyszín: BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar 1054. Budapest, Alkotmány u. 9-11. A részvétel ingyenes! Előzetes regisztráció szükséges: kolestudomany@gmail.com
2013-ban, kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a "Káposzta fesztivál".
Termésfigurák kiállítása, a legszebb zöldségekből, gyümölcsökből készült finomságok láthatók, kóstolhatók.
2004 óta minden év szeptemberében megrendezik a Lecsófesztivált Székesfehérváron.
Mátraaljai borok bemutatója és kóstolója, kulturális és folklór programok, kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny, szüreti felvonulás.
A Kistarcsai Kulturális Egyesület idén már tizedik alkalommal rendezi meg a Süssünk görhönyt! – Krumplifesztivál Kistarcsán című gasztrokulturális programját. A
„A borban öröm, barátság és dal van” – szól egy régi magyar mondás. Ebben a szellemben gyűlnek össze évente Európa
Helyszín: Millenáris 3. alkalommal kerül megrendezésre az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnep, idén az étcsokoládé jegyében. Az Édes
Helyszín: Hotel Sopron fesztiváludvara
A paprikaünnepre idén is ezreket várnak. A „csípős” rendezvénysorozat keretében az érdeklődők vásárolhatnak a paprikapiacon, megkóstolhatják az ízes magyar paprikakülönlegességeket, sétálhatnak
A rendezvény pontos helyszíne: Gazdagrét, Rétköz utca-Nevegy utca-Gazdagréti út által határolt zöld terület.
Az oltalom alatt álló hús csak a meghatározott földrajzi területen született, nevelkedett, hizlalt és levágott Magyar szürke fajtájú marhákból származhat;
A gasztronómiai fesztivál résztvevőit számos helyi étellel és itallal, sok zenekarral, gyermekprogrammal, valamint nyitott pincékkel és présházakkal várják.
A Szekszárdi Szüreti Napok igazi összművészeti fesztivál. A szüretelés hagyományát megőrizve, a bor és kultúra kapcsolatát szem előtt tartva rendezik
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a "tót atyafiak" jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy Mikszáth Kálmán is szerette…
A mai magyar konyhában csak 5%-ot tesz ki a marhahús-felhasználás, és ennek is csak egy kis töredéke a szürkemarha hús.
Helyszín: Vajdahunyad vára A rendezvényt a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete a fajta nagyobb és szélesebb körű ismertségének érdekében hozza
Helyszín: Szarvas főtér, Vajda Péter utca, Kossuth utca, Ótemplom, Szent István Park területe, Erzsébet-liget, Szarvasi Vízi Színház
tovább...