A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésben ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és a közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban.
A rendhagyó konferencia témái:
Történelmi emlékek;
Növénytermesztés;
Malomipar;
Élelmezéstudomány;
Táplálkozás élettan;
Köles készítmények a magyar konyhaművészetben, cukrászatban, kereskedelemben;
Italok kölesből;
Fogyasztási szokások bemutatása;
Vidékfejlesztés és TURIZMUS - Falusi turizmus;
Köles PIACA és piackutatása
Kávészünetben és ebédidőben a főiskola közösségi terében a lajosmizsei Tanyacsárda segítségével kölesből készül ételféleségeket, süteményeket kínálunk, melyeket a résztvevők értékelő lapon pontoznak.
Szívesen látják szakácsok, cukrászok, pékek, gasztrobloggerek, dietetikusok, egyetemi, főiskolai, szakközépiskolai és szakmunkásképző iskolai tanárok, malomipari és élelmiszeripari szakemberek, gabonakereskedők, kiskereskedők, turisztikai szakemberek, családi gazdálkodók, Vidékfejlesztéssel foglalkozó szakemberek és polgármesterek jelentkezését!