Archívum
visszaMarhabélszín currys vajjal grill burgonyával és paradicsomsalátával
A húsok "királyát", a bélszínt is érdemes grillre dobni. A szájban szinte csak szétomló fenséges fűszerezésű hús igazi ünnep az ízlelőbimbóknak, az étel illata és szépsége pedig az összes érzékszervünknek. Mert igen, a sülő hús sercenése is mesés!
Grillezett kolbászkák ördögien erős mustármártással
Egyszerű, de nagyszerű! Kolbászkákat, virslit grillezni mindig jó ötlet! A mártás pedig segít variálni.
Hamburger
Az igazi, eredeti, ahogy azt az amerikai filmekben is látni szokás! Gazdagon megrakva, füstös ízű húspogácsával, kéz külső részén lecsurgó isteni nedűvel: itt a hamburger!
Sertés souvlaki grillezve görög uborkasalátával rukicuki összedobva
Kint a kertben, egy grillen sütögetve, esetleg egy pohár ouzoval a kézben, a kék ég alatt, barátokkal, családdal... Könnyen teremthet egy kis görögös hangulatot, amiben tökéletes társ lesz ez az étel párosítás is.
Grill marha hátszín korianderes burgonyával és zöldborsos mártással
Hús, köret és mártás elkészülhet úgy, hogy el sem mozdulunk a grill mellől! Kövessen minket!
Grillezett báránygerinc
Bárányt nem szoktunk gyakran grillezni (nálunk, Magyarországon), pedig azt már régen felfedezték délebbi szomszédjaink, hogy "jól áll" ennek a húsnak a szabad tűz. A pácolás segít elűzni a faggyú sokak által nem annyira kedvelt intenzív ízért, a sütés pedig élveztes plusszokat ad még a húshoz.
Lucskos káposzta, ahogy székely keresztanyám készítette
Nem a megszokott bográcsétel, viszont a megszokott OZ minőség: egyszerű, ötletes és pazar ízvilágú ételt készíthetünk, ha ezt a receptet választjuk. A leves, a főzelék és az egytálétel útelágazásánál.
Halak grillezve - durbincs és tengeri sügér
Ebben a receptben általános ötleteket szeretnénk adni. A tengeri halak grillezési mikéntjéről. Egy ötletes szerkezet használatáról. A variációk száma végtelen...
Csirke bográcsos csurgatott galuskával
Paprikást bográcsoltunk, de csirkét! És rögtön belefőztük a köretet is! Klasszikus kicsit átgondolva! Pont annyira, hogy káprázatos legyen!
Grillezett hagymák
Egy grillezés hagyma nélkül olyan, mint a laptopkonyha Buza Sanyi nélkül: lehet úgy is, de minek?!
Halak grillezve - makréla
A hal íze önmagában is ragyogó. Ezért aztán grillezve, enyhén és visszafogottan fűszerezve a legélvezhetőbb. Íme a recept!
Gyros pitában
Ki ne szeretné ennek a görög ételnek frisseségét, egyedülálló harmóniáját? Természetesen, otthonában is könnyedén elkészítheti, ha követi a receptet!
Cukkini
Zöldborsó
Kis magyar bortörténelem I. - Mit találtunk a Kárpát-medencében?
Nyári mozzarellás spagetti
Nemcsak a nyarat, de egy asztalsaroknyi Olaszországot is odavarázsolhat a főztjét annyira váró személy elé, ha ezt az ételt készíti el! Ráadásul, a konyhában sem kell sokat időzni, a bikiniszezon okozta fogyókúra miatt sem kell aggódni, és még az sem baj, ha lassan, elnyújtva étkeznek, mert ez hidegen is finom!
Frissítő élmény
Gyors bólé
Tipikus, társaság-váró, bulira készülő ital receptje ez, nem tagadjuk! Úgyhogy egy-két gyors telefon, üzenet a barátoknak, pár pillantás a filmre és a receptre és már itt is a hétvége fénypontja!
Gombás spárgasaláta pirítóssal
Nyárestéken, egy tikkasztó munkanap után, kint a kertben, a hűvösben, frissítő lesz ez a saláta!
Citromisu
Az édesség és Buza Sanyi mellett, felbukkan egy nő is! Nem akárki, hanem a laptopkonyha sztár-gasztrobloggere, Kalmár Mónika, alias Maimoni! Az ő saját kreációja ez az üdítő finomság.