Hirdetés
Gyros pitában

Gyros pitában

Ki ne szeretné ennek a görög ételnek frisseségét, egyedülálló harmóniáját? Természetesen, otthonában is könnyedén elkészítheti, ha követi a receptet!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A megmosott, lecsepegtetett csirkehúst felcsíkozzuk. Olívaolajat forrósítunk, majd rátesszüka húst  és elkezdjük pirítani, közben meghintjük MAGGI HÚSVARÁZZSAL.

Ezalatt az alaposan megmosott zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomot, a kígyóuborkát kisebb kockákra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Ezt követően a húshoz adjuk, és vele együtt pirítjuk, grillezzük. Ízesítésként egy kis áttört fokhagymát teszünk hozzá.

Az öntethez a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk. A tejfölhöz adjuk, ízesítjük MAGGI ZÖLDFŰSZERES ÍZVARÁZZSAL, őrölt feketeborssal. Tálalásig szükség szerint hűtőben tartjuk.

Tálalás

Pitába halmozzuk a húst és a zöldséget, meglocsoljuk az öntettel.

Vastagabbra sütött, sós, petrezselyemmel dúsított hagyományos palacsintába is tekerhetjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A húshoz

50 dkg csirkemellfilé
1 ek MAGGI Húsvarázs ételízesítő
1.5 dl olívaolaj

A salátához

1 db kígyóuborka
30 dkg paradicsom
1 szál póréhagyma
2 db paprika
őrölt bors

Az öntethez

4 gerezd fokhagyma
1 ek MAGGI Zöldfűszeres Ízvarázs
3 dl joghurt

A pitához

1 csomag pita

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés