Gyors bólé

Gyors bólé

Tipikus, társaság-váró, bulira készülő ital receptje ez, nem tagadjuk! Úgyhogy egy-két gyors telefon, üzenet a barátoknak, pár pillantás a filmre és a receptre és már itt is a hétvége fénypontja!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Egy olyan tálalásra alkalmas edényt választunk, amibe az alkoholos alap és a gyümölcs is belefér. Összekeverjük az alap hozzávalóit. Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor ezt még jeges állapotában tesszük az alaphoz, és ott olvad fel, ezzel lehűtve a levet. Ha friss gyümölcsöt használunk, akkor az alapot korábban kell elkészíteni, és le kell hűteni, a gyümölcsöt a feldolgozás előtt szintén. Ha a gyümölcsöt inkább puhán szeretjük, akkor tegyük az alapba, és 2 -3 órán keresztül hagyjuk ázni. Az alap és a gyümölcs együtt sűrű, és csak a bólénk alapja. 

Tálalás

Tálalásnál ebből a sűrű gyümölcsös léből a poharakat feltöltjük a kétharmadukig, és ehhez öntünk még egyharmadnyi pezsgőt vagy proseccót. Csak annyit készítsünk, amennyit éppen megiszunk, így a bólé mindig frissen élvezhető.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Az alkoholos alaphoz

0.5 l olaszrizling
5 cl sárgabarack likőr
5 cl grenadine szirup
5 cl málnaszörp
1 dl tonic
1 dl bitter lemon

A gyümölcshöz

40 dkg friss gyümölcs
vagy fagyasztott gyümölcs

A tálaláshoz

1 üveg száraz pezsgő
vagy prosecco

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés