Hirdetés
Grillezett hagymák

Grillezett hagymák

Egy grillezés hagyma nélkül olyan, mint a laptopkonyha Buza Sanyi nélkül: lehet úgy is, de minek?!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1156 kcal
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk. Ha újhagymát grillezünk, akkor a zöldjéből is rajtahagyunk úgy 5 cm hosszan. Ha vöröshagymát sütünk, akkor egy “v” gyalu, vagy egy szeletelőgép segítségével 5 cm es szeletekre vágjuk keresztirányban és vigyázunk, hogy a közepén lévő kis karikák ne essenek ki; aki ügyes, felvághatja egy éles késsel is, de úgy sokkal nehezebb.  A felvágott hagymaszeleteket, illetve a pucolt újhagymát óvatosan összekeverjük az olívaolajjal, lecsepegtetjük, és a forró grillen körbesütjük, amíg a grill mintázata meg nem jelenik barnásan a zöldségen. Ez oldalanként kb. 4-6 perc, a grill hőmérsékletétől függően. A hagyma ilyenkor még kicsit ropogós belül.  

Tálalás

A kész hagymát egy tányérra szedjük, megsózzuk és egy-két kanál olívaolajjal, illetve, ha szeretjük savanykásan, balzsamecettel meglocsoljuk - a hagyma ilyenkor még tovább puhul egy kicsit. Tépdesett, vagy vagdalt kakukkfűvel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

8 db hagyma
vagy 4 csokor újhagyma
1 dl olívaolaj
balzsamecet
fleur de sel (só)
1 csokor friss bazsalikom

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés