Grill marha hátszín korianderes burgonyával és zöldborsos mártással

Grill marha hátszín korianderes burgonyával és zöldborsos mártással

Hús, köret és mártás elkészülhet úgy, hogy el sem mozdulunk a grill mellől! Kövessen minket!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc + 24 óra pácolás
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 6114 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hátszín szeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van; mindegyik húst megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon közöttük levegő. A legfelső szeleteket még külön is beolajozzuk, és egy darab folpackot szorosan rányomunk, így magakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig hűtőszekrényben érleljük a húst.

A grillezett burgonyához megfőzzük a krumplit héjába, akár előző este, a pácolással egy időben.

Másnap, a hús grillezése előtt elkészítjük a burgonyaköretet és a zöldborsos mártást.

A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Letakarva félretesszük.

A burgonyát héjában megfőzzük és kihűtjük. A hámozott és kihűlt burgonyát hosszanti negyedekbe vágjuk (vagy félbe csak, ha kisebb burgonyákkal dolgozunk), egy edénybe rakjuk, és megszórjuk a korianderrel, sóval, chilivel és a vágott petrezselyemmel. Kis olajat is öntünk rá, jól összekeverjük, úgy, hogy a burgonyák ne törjenek össze. Alufólia tálcát formálunk, megkenjük olívaolajjal, és ebbe rakjuk a burgonyát. A maradék olajjal megöntözzük. Igyekszünk a fóliából olyan csomagot hajtogatni, amelyet jól le tudunk zárni. A grill szélén 10-20 perc alatt a burgonya felmelegszik, és a fűszerek ízéből is átvesz. A sütési idő a grill forróságának a függvénye. A burgonyát a fóliatasakban tálaljuk majd.

Amikor a burgonya kész, akkor kezdünk neki a hús sütésének.

A hússzeleteket kivesszük az olajból, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és a szeletek mindkét felét megsózzuk!  A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől. Amikor a hús kérget kapott, levesszük a tűzről, és pár percre bebugyoláljuk a húsokat is alufóliába. Ezalatt a hús "lenyugszik", az ízek összeérnek.

Tálalás

A kész húsokat tálra szedjük, a grillezett burgonyát mellétesszük fóliástól, a mártásból is melléteszünk egy kanállal. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

8 szelet marhahátszín
kb. 1,5 cm vastag
2 dl kukoricaolaj
8 tk fűszerkeverék
(részletezve alul)
1 csokor petrezselyemzöld

A fűszerkeverékhez

2 tk fokhagyma granulátum
2 tk hagyma granulátum
1 tk őrölt bors
0.5 tk őrölt kardamon
0.5 tk őrölt koriander
0.5 tk őrölt szegfűbors
2 tk őrölt mustármag
1 késhegynyi őrölt fahéj

A korianderes grill burgonyához

(vagy 8 kisebb)
4 db burgonya
héjában megfőzve
1 tk őrölt koriander
chilipaprika
friss vagy őrölt
1 csokor petrezselyemzöld
1.5 dl olívaolaj
alufólia

Zöldborsos mártás

10 dkg ecetes zöldbors
fél
hagyma
20 dkg ketchup
10 dkg majonéz
1 tk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt koriander
10 dkg "Kremser Senf" (kremszi édes mustár)
(vagy angol mustár)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés