Grillezett kolbászkák ördögien erős mustármártással

Grillezett kolbászkák ördögien erős mustármártással

Egyszerű, de nagyszerű! Kolbászkákat, virslit grillezni mindig jó ötlet! A mártás pedig segít variálni.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 4030 kcal
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A grillkolbászkák tetejét beirdaljuk egy éles késsel úgy, hogy a sütés során szép, rombusz-alakzatokban nyíljon szét.

A grillre tesszük őket, úgy, hogy a tűz már ne lobogjon, hanem a faszén már izzon. Néha megforgatjuk egy csipesz segítségével.

Amíg sül, összeállítjuk a mártást: a hagymát és a pepperoni paprikákat apróra vágjuk, jól összekeverjük a mustárral, és hozzáadunk a pepperoni ecetes levéből 2 vagy 3 evőkanálnyit (vigyázzunk, hogy ne váljon túl folyékonnyá!).

Amikor a kolbászkák teteje szépen "kinyílt", leveszzük a tűzről.

Tálalás

A kolbászkák mellé adagoljuk a mártást. Friss kenyeret és hideg sört kínáljunk hozzá! Vigyázat, csípős!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg grillkolbász
(lehet különböző fajta)

A mártáshoz

6 ek tárkonyos mustár
(ha nincs, akkor dijoni vagy angol)
3 ek ecetes pepperoni paprika
kockára vágva
kis
1 fej hagyma
kockára vágva
kis
3 ek ecetes lé
(a pepperoni paprikáéból)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés