A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaCitromos levendulás linzer
2014-02-28 14:09:00
Hozzávalók: 125 gr. vaj 250 dkg. liszt 100 g nádcukor 1 tojás fél citrom héjja 1/2 kávés kanál szódabikarbóna, csipet
Tökös-mákos rétes
2014-02-27 18:05:00
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 tojás, 2 evőkanál ecet, só.
Őrségi hőkünsütt kerek perec
2014-02-27 18:00:00
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 1 csomag (2,5 dkg.) élesztő, 2-2,5 bögre tej, 2 tojás + 1 tojás a kenéshez, 2
Tejfölös kerekrépa
2014-02-27 13:48:00
Hozzávalók: 6 jó nagy marék savanyított kerekrépa, 1 vöröshagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, (nézzük át a
Hajdinás vargányaleves
2014-02-27 11:46:00
Hozzávalók: 1 marék szárított vargánya vagy 1,5 marék nyers vargánya, 1,5 bögre hajdinakása, 3 szál sárgarépa, 3 szál petre- zselyem,
„A” dödölle
2014-02-27 08:37:00
Hozzávalók: 8-10 közepes nagyságú krumpli, 2-2,5 bögre rétesliszt, 2-3 nagyobb vöröshagyma, 1-2 pohár tejföl, 2-3 evőkanál zsír, só
Jer, jer kikelet, seprűzd ki a hideget, ereszd be a meleget, dideregtünk eleget!
2014-02-27 08:33:00
Halász Péter néprajzkutató, a Lakatos Demeter Csángómagyar Egyesület titkára már évek óta kutatja a farsanghoz kötődő népi érdekességeket, szokásokat.
Illatozó, finom ízek: ehető virágok
2014-02-26 18:35:00
Sok olyan virág vesz körül minket, amelyek nemcsak a szemnek kívánatosak, hanem a szájnak is, de mégsem gondolunk rá ételként.
Farsang farka vidám báli mulatságokkal
2014-02-26 18:30:00
A farsangi időszak utolsó három napját a népi hagyományunk farsang farkának nevezi. Ekkor kerülnek sorra az utolsó nagy farsangi és
Népszerű az őrségi helyi piac
2014-02-26 16:27:00
Népszerű lett a tavaly indított termelői piac Őriszentpéteren, s már a bővítésén dolgozik az önkormányzat. Úgy tűnik, egyre keresettebb a
Az őrségi konyha kincsei: a hajdinás vargányalevestől a dödölléig
2014-02-26 12:23:00
Ismerje meg az őrségi konyhát, tapasztalja meg a hagyománytisztelő helyi ízek világát felfedező barangolás élményét, a sok ínycsiklandozó receptet.
Őrségi tökmagköpesztés a szoknya finom lebontásával
2014-02-26 08:19:00
„Egyszer volt, hol nem volt” címmel Némethné Baksa Eszter parasztasszony, polgármester tartott nemrégiben múltidéző tökmagköpesztést a Nagyrákoson.
Balzsamecetes pulykasült mustármagos sörmártásban
2014-02-26 00:00:00
Pulykát szeretne készíteni, de aggódik, hogy kemény vagy rágós marad? Íme itt egy recept, amelyik garantálja, hogy omlós és ízletes húst tálalhat majd a tányérokra!
Biztos siker: vendégvárás levendulás sóval és levendulás cukorral
2014-02-25 17:12:00
Aki szereti a levendula illatát és látványát, ideje, hogy a konyhában is kipróbálja ezt a finom illatos virágot, például a
Vízkeresztkor kezdődik a tavaszvárás
2014-02-25 12:58:00
Vízkereszt napja - január 6.- szép példája az egyes napokhoz kapcsolódó, különféle eredetű szokások és hitek összefonódásának, a hagyományőrzésnek.
Vidékjáró: élménytúrák a nemzeti parkok értékeinek nyomában
2014-02-25 11:55:00
Irány a természet, kalandra fel, elkezdődött a Vidékjáró programsorozata! A természet szerelmeseit nyitányként hazánk csodálatos nemzeti parkjai várták.
VII. Pilisi Kavalkád - Fánkfesztivál
2014-02-17 09:59:00
2014.március 1-jén immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Pilisszentkereszti Szlovák Önkörmányzat az országos hírű Fánkfesztivált!
A Siemens esete a Lila Fügével és a Vörös Céklával
2014-02-14 09:58:00
…és akkor még ott volt a Szerecsendió Gasztrotér is. Ők, így négyen egy nagyon kellemes interaktív ebédre hívták a gasztronómia
TableFree Éttermi Napok Február 20 – 27.
2014-02-13 13:36:00
A LEGJOBB BUDAPESTI ÉTTERMEK EXKLUZÍV MENÜT KÍNÁLNAK A TABLEFREE ÉTTERMI NAPOK IDEJÉN
Télbanyaűző Maskarádé - III. Tapolcai Téltemető, Tapolca, 2014. március 01.
2014-02-13 13:29:00
Kiszebáb égetéssel és maskarás felvonulással búcsúztatják a telet Tapolcán. A rendezvény keretén belül március 1-én, szombaton, 15:00 órakor kezdődik