
Balzsamecetes pulykasült mustármagos sörmártásban
Pulykát szeretne készíteni, de aggódik, hogy kemény vagy rágós marad? Íme itt egy recept, amelyik garantálja, hogy omlós és ízletes húst tálalhat majd a tányérokra!
Elkészítés
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük. A pulykahúst nagyobb kockákra vágjuk, és a szalonnával megtűzdeljük. A pácba forgatjuk, majd 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Előkészítés: Másnap kis kockákra vágjuk a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát.
Sütés: Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szalonnakockákat, pirítjuk kcsit, majd jöhet a hagyma is, azt is kissé megpirítjuk, rátesszük a pácból kivett húst, átsütjük, sózzuk (figyeljünk arra, hogy a szójaszósz is sós), és a sörrel felöntjük. A pác maradékát is a húshoz adjuk, és közepes lángon főzzük. Amikor a hús puha, a lisztet csomómentesen elkeverjük a vízzel, és ezzel a habarással sűrítjük a szaftot.
A spagettit az elkészítési útmutató szerint sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.
Tálalás
A spagettit tányérokra adagoljuk, és mellérendezzük a szaftos húst.