Hirdetés
Balzsamecetes pulykasült mustármagos sörmártásban

Balzsamecetes pulykasült mustármagos sörmártásban

Pulykát szeretne készíteni, de aggódik, hogy kemény vagy rágós marad? Íme itt egy recept, amelyik garantálja, hogy omlós és ízletes húst tálalhat majd a tányérokra!

Elkészítés ideje: 24 óra (pácolás) + 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük. A pulykahúst nagyobb kockákra vágjuk, és a szalonnával megtűzdeljük. A pácba forgatjuk, majd 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Előkészítés: Másnap kis kockákra vágjuk a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát.

Sütés: Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szalonnakockákat, pirítjuk kcsit, majd jöhet a hagyma is, azt is kissé megpirítjuk, rátesszük a pácból kivett húst, átsütjük, sózzuk (figyeljünk arra, hogy a szójaszósz is sós), és a sörrel felöntjük. A pác maradékát is a húshoz adjuk, és közepes lángon főzzük. Amikor a hús puha, a lisztet csomómentesen elkeverjük a vízzel, és ezzel a habarással sűrítjük a szaftot.

A spagettit az elkészítési útmutató szerint sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.

Tálalás

A spagettit tányérokra adagoljuk, és mellérendezzük a szaftos húst.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg pulyka felsőcomb, csont nélkül
10 dkg szalonna
20 dkg hagyma
2 ek olívaolaj
0.5 l sör
1 ek liszt
1 dl víz

Páchoz

5 dl balzsamecet 1 dl-re redukálva
2 ek sűrített paradicsom
3 ek mustármag
3 ek worcestershire szósz
3 ek szójaszósz
10 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt bors

Körethez

30 dkg spagetti
1 ek vaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés