A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaKecskesajtos rétes mézes körtével - A Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával
2014-01-16 09:30:00
Hozzávalók 4 személyre: •10 dkg rétestészta •étolaj (a kenéshez) •1 evőkanál cukor •8 evőkanál almaecet •12 evőkanál méz •2 db
Diós bundában sült gida falatkák - A Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával
2014-01-16 07:50:00
Hozzávalók (4 személyre): Töltelék: 40 dkg kecskecomb csont nélkül, 10 dkg kecskemáj, 5 dkg kecskevese, 4 dkg (1 kis fej)
V. Fonyódi Kolbászfesztivál
2014-01-15 10:29:00
Időpont: 2014-02-07 - 2014-02-09 A téli Balatonon egyedülálló, és az egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye, remek kulináris élményekkel.
Kevi Böllértalálkozó
2014-01-15 08:50:00
Időpont: 2014-02-15 Igazi disznótoros hangulat, malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc várja a vendégeket február 15-én Túrkevén.
Kistarcsai Böllér Fesztivál
2014-01-15 07:50:00
Időpont: 2014-02-01 A rendezvényen csapatok mérik össze tudásukat, ki tudja a legfinomabb disznótorost elkészíteni.
Pannonhalmi Borvidék Vince napi pincejárás
2014-01-14 16:30:00
Időpont: 2014-01-24 - 2014-01-25 „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince!” A versike alapja az a népi hagyomány, mely szerint
Pincéről Pincére - Variációk Vincére
2014-01-14 15:10:00
Időpont: 2014-01-18 Reggel hordós Vince, napközben újdonságként már 3 útvonalon dűlőjáró Vince, este pedig vacsorázó Vince programokkal várunk mindenkit sok
Téli Etyeki Piknik 2014
2014-01-14 12:01:00
Időpont: 2014-01-18 Januárban az ország legjobb vörösborosai fogadják a vendégeket Etyeken az újhegyi és szépvölgyi pincékben.
Vidéki asszonyok receptjei télire a jégszekrény előtti időkből
2014-01-14 08:24:00
A télire eltett savanyúság a hideg napokon is eszünkbe juttatja a nyarat, a kertészkedést, és ráadásként kellemes ízeket is kölcsönöz
Ételünk és életünk önsanyargatás nélkül
2014-01-14 07:33:00
Rossz hír a kampányszerű kúrák kedvelőinek: új testsúlyunk megtartása élethosszig tartó "munkát" igényel. Jó hír: az egészséges életmódra rászokhatunk! Ráadásul
Falusi vendégasztal áll az egykori baromfiudvar közepén
2014-01-13 18:00:00
Milyen is az a falusi vendégasztal? Olyan, amikor egy városba költözött család felkerekedik gyerekestől, mindenestől, és hazamennek a nagymamához. Márki
Miért, mihez és hogyan fogyasszunk sajtot?
2014-01-13 17:00:00
Az ember hosszú idők óta ismeri, szereti és fogyasztja a sajtot. A sajtkultúra ma már a gasztronómia része, finomabbnál finomabb
Megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése
2014-01-13 14:30:00
A borutak mintájára megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők saját portékáikat árulják, és turistákat is fogadnak.
A legvajabb vaj a teavaj: készítsünk házilag!
2014-01-13 13:29:00
Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért tartjuk fontosnak mindezt jó előre leszögezni,
Céklasaláta
2014-01-08 00:00:00
A cékla ismert arca – most megtanulhatja, hogy milyen egyszerű elkészíteni! Csak egy adag türelem szükségeltetik, míg az ízek összeérnek, és máris tálalhatjuk sültekhez, pörköltfélékhez…
A reflux lehetséges okai
2014-01-06 13:09:00
Kedves Doktornő! Kérem, írja meg mit fogyaszthatok mert azt hiszem refluxom van. Puffad a gyomrom, sok a savam, már a nyelöcsövemet is zavarja. Mit csináljak? Köszönöm szépen!