A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaA regisztrációs játék nyertesei
2013-12-16 14:59:00
Kedves Játékosaink és Látogatóink, Véget ért közel egy hónapos regisztrációs játékunk, mely nagy sikert hozott. Nem akarjuk tovább csigázni a
Füstölt csülök stájer almás tormával
2013-12-13 00:00:00
A csülök gyakran kerül az asztalra vendégségek idején. Egyrészt rendkívül ízletes, zamatos része a sertésnek, másrészt laktató, kiadós étek, amiből nehéz keveset készíteni. És nem igaz, hogy mindig zsíros!
Ropogósra sült bőrös sertés csülök a Kondorosi Csárda ajánlásával
2013-12-12 12:57:00
Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesített sertéscsülköt tepsibe helyezem kb. 2 óra alatt ropogósra sütöm. Burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, sóval ízesítem,
Barátfüle, lekváros derelye a Kandikó Fogadó ajánlásával
2013-12-12 12:56:00
A megtisztított héjában főtt 4-5 közepes burgonyát krumplinyomón áttörjük, a liszttel , tojással, csipet sóval összegyúrjuk, cipókat formázva kissé pihentetjük,
Kandikó pecsenye a Kandikó Fogadó ajánlásával
2013-12-12 12:54:00
2 szelet húsos szalonna a kiolvasztott zsírjában vöröshagymát és jól kiáztatott és kinyomkodott két marék savanyú káposztát megdinsztelünk, melyet ízesítünk
Tökös mákos rétes a Tanyacsárda ajánlásával
2013-12-12 12:53:00
Hozzávalók: 2db réteslap, 0,20 kg mák, 0,10 kg cukor, 1db citrom héja, 0,5kg tök, 0,15l tej, 1cs. vaníliás cukor, 0,05l
Pusztai marhafarok leves a Tanyacsárda ajánlásával
2013-12-12 12:51:00
Hozzávalók: 1,00 kg marhafarok, 0,50 kg marhacsont, 0,10 kg sárgarépa, 0,10 kg gyökér, 0,05 kg karalábé, 0,05 kg zeller, 0,10
Baracskai halászlé tésztával a Tanya Csárda ajánlásával
2013-12-12 12:49:00
Hozzávalók: 2,50 kg ponty (egész), 0,05 kg só, 0,25 kg vöröshagyma, 0,03 kg szegedi rózsapaprika, 0,05 kg paradicsompüré, 0,05kg cseresznyepaprika,
Igazi sajtos rizottó a Bükki Sajt ajánlásával
2013-12-12 12:42:00
Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy fej vöröshagyma, 28 dkg rizottórizs, 2 dl egri leányka vagy olaszrizling, 4 ek. étolaj, 4
Ordapogácsa szarvasgombával a Bükki Sajt ajánlásával
2013-12-12 12:39:00
A savósajtból pogácsaszaggatóval 2cm-s karikákat szúrunk ki, szélét tökmaglisztbe (lehet más magvak keveréke is) forgatjuk. Tetejére friss szarvasgombaszeletet és idénynek
Hegyvidéki érlelt tehénsajt ropogós szürke tölcsérgombával
2013-12-12 12:37:00
Hideg előétel. A tehénsajtot vékony szeletekre vágjuk, tetejére ropogósra sütött szürke tölcsérgombát teszünk mezei kakukkfűvel ízesítve. A gomba sütésekor érdemes
Roston sült orda (savósajt) kékfrankos szőlőből (Pók Tamás borász) készült lekvárral
2013-12-12 12:35:00
Az ordasajtot 1cm-s szeletekre vágjuk, Oliva olajjal kikent palacsintasütőben mindkét oldalát 1-1 percig pirosra sütjük (az ordának tejcukor tartalma van,
Darázsfészek
2013-12-12 12:28:00
A Cserényi Méhészet ajánlásával Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 ek. cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás, 1
Pulykaragu túrós sajtos galuskával
2013-12-12 12:23:00
Paula asszony ajánlásával Ezt a receptet azért ajánlom Karácsonyra, mert szerintem már mindenki unja a hagyományos pulykasültet. Persze nem
Falusi Mézes
2013-12-12 12:22:00
Geszti Jánosné ajánlásával 0.5 kg Liszt 30 dkg forró méz 3 evőkanál porcukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 5 dkg vaj
Ropogós, kecskesajtos rétes mézes körtével
2013-12-12 12:20:00
Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg rétestészta étolaj (a kenéshez) 1 evőkanál cukor 8 evőkanál almaecet 12
Karácsony a „ződ tyúkkal” és az „angyókóbásszal”
2013-12-12 11:33:00
Régen az ünnepi cicomáknak nem volt jelentősége. A falusi ember Jézus születésnapját várta, amely ma sokaknál a vásárlás, az étel
Diót, mákot egyetek, hogy egészségesek legyetek!
2013-12-12 11:24:00
Nincs karácsony bejgli nélkül! Lehet diós, lehet mákos, de legyünk őszinték, jobban ízlik, ha a töltelék vastagon mutatja magát! Ráadásul
Zölddió befőtt a karácsonyi asztalon
2013-12-12 11:12:00
Amikor a szomszéd mami dicsekedett, hogy már eltette télire a zölddió befőttet, csak néztem rá? Befőtt zölddióból, egyenesen a karácsonyi
Stressz nélküli karácsonyi ünnepeket!
2013-12-12 11:05:00
Ha a gyorsan közeledő ünnepek már most stresszt és félelmet generálnak Benned, akkor ne várj új évig: most fogadd meg,