Archívum
visszaZita virslis táskája
Zita a főszerkesztőnk leánya. Ebből is látszik, hogy gyerekjáték lesz ezt a "party-ételt" összedobni! Sanyi mellé most Zita anyukája penderült, hogy megmutassa a hogyant és a mikéntjét.
Korhelyleves
Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....
Halászlé és töltött káposzta
Év végi gasztroprogramok
Gyerekkori bőrpanaszok és az ételintolerancia
Stollen torta
A német-szász karácsonyi gasztronómiai hagyományok főszereplőjét ezúttal egy Zila-forma köntösébe bújtatta Farkas Vilmos mestercukrász. Így az eredmény nemcsak finom, hanem garantáltan gyönyörű is.
A Heti Hetes és a Laptopkonyha közös akciója
Töltött káposzta
Ez az étel nagyon tipikusan magyaros. Pedig régiónként változik a töltött káposzta receptje! Ez az étel tipikusan karácsonyi. Pedig szívesen esszük az összes hűvösebb hónapban! Ami biztos: jó, ha ismerünk egy jól bevált receptet! Akár karácsonyra, akár csak úgy. OZ-ét bátran követheti!
Majoránna
Limarutti narancsos puncs
Tél van, hó esik, és jönnek az ünnepek? Vagy már el is múltak, de kint hideg, bent pedig egy jókedvű baráti társaság van? Dobjon össze egy ilyen finom, meleg italt, és a jókedv, az ünnepi hangulat már be is lengi a nappaliját!
Variációk kocsonyára
Fehérjék és a súlykontroll
Mézeskalács
Véreshurka római tálban
Könnyed recept egy "nehézsúlyú versenyzővel". A kombináció elsőre meglepő, az ízhatás másodjára is megkapó!
Házikacsa
Céklaleves marhahús gombóccal és friss reszelt tormával
A cékla olyan jóságos zöldség, és mégis, általában csak őszi-téli savanyúságként ismerik, visszafogott, ámde színes kísérőként. Pedig sokkal több ennél a legpirosabb zöldségünk! OZ levese is ezt bizonyítja.
Teljes őrlésű termékekkel az egészségért
Hirtelensült fokhagymás malackaraj lencsefőzelékkel
Újévi menübe való, de mindennapokra is határozottan ajánlott összeállítás ez. Ha nincs malackaraj a "közelben", egy szép sertéskarajból is elkészíthető. A lencsefőzelék pedig a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Érdemes követni az igazán egyszerű receptjét!