Hirdetés
Céklaleves marhahús gombóccal és friss reszelt tormával

Céklaleves marhahús gombóccal és friss reszelt tormával

A cékla olyan jóságos zöldség, és mégis, általában csak őszi-téli savanyúságként ismerik, visszafogott, ámde színes kísérőként. Pedig sokkal több ennél a legpirosabb zöldségünk! OZ levese is ezt bizonyítja.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 3 óra
Elkészítés nehézsége: 3
Elkészítés költsége: 2
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és tovább pirítjuk. Felöntjük az almalével és a marhahúslével, befűszerezzük. Ha a hús puha, kivesszük a léből és hagyjuk hűlni. A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A leveshez szükséges többi zöldséget felaprítjuk, és puhára főzzük az alaplében, amit vízzel 1,5 literre hígíthatunk.

A kihűlt húst ledaráljuk, összedolgozzuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával és a többi hozzávalóval, a masszából kis gombócokat formázunk, a forró levesben megfőzzük, körülbelül 30 percen át.

Tálalás

Tálalásnál a levest tejföllel díszítjük, és megszórjuk reszelt tormával.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Alapléhez

30 dkg marhalábszár
3 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
0.5 l almalé
0.5 l marhahúsleves
2 db áttört fokhagymagerezd
4 db babérlevél
0.5 tk őrölt bors

Leveshez a továbbiakban

10 dkg cékla
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
5 dkg zeller

Húsgombóchoz

a kihűlt
marhalábszár
ledarálva
1 db zsemle
tej
a zsemle áztatásához
5 dkg hagyma
1 db tojás
őrölt bors
1 ek friss, aprított citromfű

Tálaláshoz

simára kevert
tejföl
4 tk reszelt torma

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés