Hirdetés

Év végi gasztroprogramok

2011-12-26 13:48:00

Az év utolsó hetében elsősorban a borra koncentrálnak a rendezvények.

Egerben, az egykori érseki pincerendszerben rendhagyó programra várják a látogatókat ebben az időszakban, amelynek főszereplője a forralt bot. Hazánk egyes tájegységein télvíz idején a forralt bort más - más módon készítették, mindenhol a jellegzetes bort, vagy fűszert használták. Szatmárban a bor alapja az alma volt, így a forralt bort is almaborból - csigerből - készítették. Az Alföldön erős paprikával bolondították meg a bort. December 25. és január 2. között a hagyományos pincelátogatást négy féle forralt bor kóstolása egészíti ki, melyet a "Város a város alatt" agyag bögréjéből kóstolgatják a látogatók. A borkóstolós pincelátogatás ára: 1500,- Ft/fő, mely tartalmaz:

- 4 x 1 dl liter forralt bort

- a "Város a város alatt" bögrét

- és idegenvezetéssel a pincesétát.

Túrák indulása minden egész órában, előre bejelentkezés ajánlott!

December 29-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Markazon a Téli boros-toros című fesztivál, amely disznóvágással egybekötött újbor-kóstoló, szórakoztató programok sorával kiegészítve.

A csodálatos panorámával rendelkező kis Balaton-felvidéki falu, Lovas is várja a látogatókat a december 31-ig tartó óévbúcsúztató héten, a borospincéknél, ahol megkóstolhatóak a falu borászainak újborai.