Hirdetés

Töltött krumpli

2014-06-12 14:55:13

Hozzávalók:

8 db szép nagy, egyforma, héjában főtt krumpli, 25 dkg gomba, 1 pohár tej, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 zsemle, vaj, só, bors.

 

A zsemlét kockázva kevés tejbe áztatom. A gombát vajban, a petrezselyemmel megdinsztelem, majd kihűtöm, és összekeverem a megáztatott zsemlével, a felvert tojással. A burgonyákat megfőzöm és félbevágom. Kikaparom a belse-jüket, de úgy, hogy kb. 1cm vastag falú csónakokat kapjak. A kikapart krumplit is a gombás masszához keverem. Sóval, borssal ízesítem. A tölteléket a krumplikba töltöm jó púposan, majd a kimaradt tölteléket a megtöltött krumplik közé rakom a kivajazott tepsibe. A megsózott tejföllel és egy kevés olvasztott vajjal meglocsolom a töltött krumplikat, forró sütőben szép pirosra sütöm. Salátával tálalom.