Hirdetés

Édes tarhonya felfújt

2014-05-28 10:42:00

Hozzávalók: 1 l tej 25 dkg tarhonya 3 db tojás 3 púpozott evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor pici vaj kevés zsemlemorzsa Az öntethez: 2 evőkanál cukor 1 dl víz 50 dkg gyümölcs

Elkészítés: A tejben puhára főzzük a tarhonyát. Amíg lehűl, addig a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a tojások sárgáit, majd összevegyítjük a tarhonyával, ezután pedig beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjével. E masszát kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe vagy formákba öntjük, s 180 fokon 30-40 percig sütjük. Az öntethez a vízben feloldjuk a cukrot, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd beledaraboljuk a gyümölcsöket, s kissé pépessé főzzük. Tálaláskor a gyümölcsöntettel meglocsolva kínáljuk a felfújtat.