Hirdetés

Sonkával töltött kelt tészta

2014-04-16 20:31:00

Hozzávalók:

 

A tésztához:

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

3,5 dl meleg víz

1 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor

kb. fél teáskanál őrölt bors

 

A töltelékhez:

40 dkg darált főtt, füstölt sonka

2 gerezd fokhagyma

őrölt bors

2 dl tejföl

A tetejére:

1 tojás sárgája

 

Elkészítés:

4 evőkanálnyi melegvízzel és 1 kanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. 3 dl meleg vizet az olajjal, sóval, a maradék cukorral, a borssal és a felfuttatott élesztővel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a lisztet kézi robotgéppel jól kidolgozott tésztát készítünk, és a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelék alapanyagait összekeverjük, és rákenjük a kinyújtott tésztára. Mint a bejglit, feltekerjük, és újra kelesztjük.

A tetejét megkenjük a tojássárgája + 1 evőkanál víz keverékével. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

Az alapanyagok beszerezhetők az alábbi termelőnél:

http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/services/1232/balatoni-hus.html