Hirdetés

Vega ínyencségek húsvétra

2014-04-14 11:42:00

Elterjedt a vega életmód, így megeshet, hogy vega vendégek érkeznek hozzánk. Ilyenkor nem árt néhány hasznos és könnyű recept, mint éppen az alábbiak.

 

Spenót - és epersaláta

A friss tavaszi spenótsaláta – megszórva eperrel és mandulával – a legjobb választás a megújulás évszakában! Nem kell más hozzá, mint nyolc mérőcsészényi felaprított spenót, két csésze felszeletelt eper, egy csésze mandulareszelék, egy felkockázott avokádó, mindez leöntve narancslével, egy kis olívaolajjal, balzsamecettel és dijoni mustárral. Végül ízlés szerint sózva és borsozva.

Klasszikus sült zöldségek

Még húsevő vendégeink is megízlelhetik ezt a meleg fogást, melynek elkészítése egyszerű. Három felkockázott krumplit, négy megtermett, felaprított répát, három karikákra vágott póréhagymát, egy fej brokkolit, fél kiló félbevágott kelbimbót, és ugyanennyi megtisztított, félbevágott gombát összeöntünk egy tepsibe, majd leöntjük olívaolajjal és szarvasgomba olajjal. Megszórjuk egy evőkanálnyi provance-i fűszerkeverékkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 200 fokra hevítjük a sütőt, és egy-másfél óráig sütjük. Húsz percenként megkeverjük, és megbizonyosodunk róla, hogy a zöldségek minden oldala ugyanannyira átsült. Kész van, ha a zöldségek épp hogy leheletnyire barnák, a krumpli pedig megpuhult.

 

fokhagymás krumplipüré tej nélkülFokhagymás krumplipüré tej nélkül

A krumplipürét is vegánná tehetjük, ha tej nélkül készítjük el. Három nagy krumplit meghámozunk, felkockázunk és felteszünk főni. Felforraljuk a vizet és a krumplit kb. még tíz percig főzzük. Eztán leszűrjük, egy nagy tálba öntjük, ahol szójatejjel pépessé nyomjuk, majd hozzáadunk három fej összenyomott fokhagymát, olívaolajat és három csipetnyi élesztőt. Végül ízlés szerint jöhet a só és a bors.

 

 

 

 

 

 

gyümölcssalátaGyümölcssaláta likőrrel megvadítva

Desszertnek jöhet egy gyümölcssaláta-különlegesség, melynek alap ízét egy alkoholos rövidital adja. Egy felkockázott mangót, két tál félbevágott epret, egy tál áfonyát, 3 meghámozott és felszeletelt kivit, egy tál málnát és két felkockázott őszibarackot összeöntünk egy nagy gyümölcsös-tálban. Hozzáadjuk egy narancs és citrom levét, valamint kb. 28 grammnyi narancs vagy bármilyen más gyümölcslikőrt. Hűtőben lehűtjük, majd mentaleveles díszítéssel tálaljuk.

 

Forrás: sokszinuvidek.hu, eharmonia.hu