Hirdetés

Saláta roston sült kapros kecskesajttal - A Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával

2014-01-16 12:15:00

Hozzávalók (4 személyre):

Saláta:

30 dkg kecskesajt,

1 jégsaláta,

5 dkg (1 db közepes nagyságú) lilahagyma,

6-8 dkg madársaláta,

8 dkg paradicsom,

15 dkg alma,

5 dkg ruccola saláta,

5 dkg aszalt paradicsom,

4 evőkanál méz,

 

Öntet:

2 dl kecskejoghurt,

4 evőkanál az aszalt paradicsom olaja,

10 dkg kecskesajt,

3 csokor kapor,

Elkészítés:

A laskára vágott jégsalátát összekeverem a vékonyra szeletelt lilahagymával, a madársalátával, a felcikkezett paradicsommal. Az almát vékony szeletekre vágva adom hozzá. Hogy szép színes legyen, keverek bele másfajta zöld levelű salátát is (lehet ruccola vagy friese vagy tölgylevelű, de lehet akár spenótlevél is). Adok még hozzá vékonyra vágott aszalt paradicsomot.

Öntetként a kecskejoghurtot (jó a sima joghurt is), és az aszalt paradicsom olaját a reszelt kecskesajttal (ha nincs kecskesajt, bármilyen önök által kedvelt reszelt sajt jó), az apróra vágott kaporral jól összekeverem, és óvatosan megsózom. Ezt öntöm a salátára.

Közepesen forró serpenyőben kevés olajon megsütöm a 6-8 dkg-os ujjnyi vastag szeletekre vágott kecskesajtot. Csak lapátkanállal lehet forgatni.

Tálaláskor a salátára teszem a sült sajtot. Végül az egészet meglocsolom kevés mézzel. A mézzel csak az locsolja meg a salátát, aki szereti.

 

http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/973/salata-roston-sult-kapros-kecskesajttal.html