Lássuk hát mit takar a cím. Ahogy információs oldalukon megjelent: Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül.
A SVÉT Egyesületben tömörülő éttermi csoport tagjai baráti szövetséget alkotnak, azonos a felfogásuk, de eltérő a stílusuk. Akik beléptek az egyesületbe, azok napi kapcsolatban állnak egymással, eszmét, receptet, stílust is csereberélnek egymás között. Az éves összejövetelükön aztán összeülnek felszabadultan, és a vendégekkel közösen, családias környezetben örömfőzést tartanak, amelyeket színes programokkal tarkítanak. Protokoll nélkül, lazán, vidáman, családias hangulatban távol a világ zajától vidáman töltik az idejüket.
Az eltelt néhány évben a hírek szerint ugyan nem sok, de tartalmas közös rendezvényük volt. Ilyen kiemelkedő eseményükön mutatkozott be a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Hitvallásuk: „Kicsik vagyunk és szeretnénk is azok maradni. Fontos, hogy mi nem vagyunk étterem! Étlapunk sincs. Minden hétvégén kifőzünk valamit, amit szeretettel kínálunk Vendégeinknek, Barátainknak.”
Forrás: videkjaro.hu