Hirdetés

Stílusos Vidéki Éttermiség – a SVÉT

2016-10-20 06:54:11

Ha ezt a címet halljuk, és nem tudjuk mit takar, mi van mögötte, képesek vagyunk bármire is gondolni, de nem biztos, hogy el is találnák, valóban mit jelent. Az első olvasatban azt, hogy vidéken vannak olyan éttermek, amelyek valamilyen stílusnak megfelelnek. De hát mindegyiknek van stílusa! Az egyikben elegáns terítékek és a pincérek halkan suhannak a tálcákkal, a másikban kockás abrosszal terített asztalokra csülökpörkölttel teli tálat tesznek. Vajon melyek a stílusos vidéki éttermek?

Lássuk hát mit takar a cím. Ahogy információs oldalukon megjelent: Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül.

A SVÉT Egyesületben tömörülő éttermi csoport tagjai baráti szövetséget alkotnak, azonos a felfogásuk, de eltérő a stílusuk. Akik beléptek az egyesületbe, azok napi kapcsolatban állnak egymással, eszmét, receptet, stílust is csereberélnek egymás között. Az éves összejövetelükön aztán összeülnek felszabadultan, és a vendégekkel közösen, családias környezetben örömfőzést tartanak, amelyeket színes programokkal tarkítanak. Protokoll nélkül, lazán, vidáman, családias hangulatban távol a világ zajától vidáman töltik az idejüket.

Az eltelt néhány évben a hírek szerint ugyan nem sok, de tartalmas közös rendezvényük volt. Ilyen kiemelkedő eseményükön mutatkozott be a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Hitvallásuk: „Kicsik vagyunk és szeretnénk is azok maradni. Fontos, hogy mi nem vagyunk étterem! Étlapunk sincs. Minden hétvégén kifőzünk valamit, amit szeretettel kínálunk Vendégeinknek, Barátainknak.”

 

Forrás: videkjaro.hu