Hirdetés

Gasztroélmény és társadalmi felelősségvállalás

2016-10-19 06:12:42

A HÁZIKÓ csapata a tudatos fogyasztói réteg megszólítását tűzte ki célul. Alapanyagainkat kizárólag hazai kisgazdaságokból szerzik be, az őshonos és tájfajták előnyben részesítése, a természet- és környezetbarát gazdálkodás alapvető követelmények. Minden beszállító növény-, állat-, táj-, és emberbarát módon gazdálkodik. Minden összetevő származási helyét feltüntetik a termékeken. Makulátlan alapanyagokhoz a feldolgozás során sem használnak  tartósítószert, adalékokat és színezéket, és biológiailag lebomló csomagolás teszi teljessé a koncepciót. Viszonteladók kizárva, így a termelők és a fogyasztók is jól járnak.

Házikó

Baráthegy Alapítvány

 

A Szimbiózis  Alapítvány, benne a Baráthegyi Majorság Miskolcon az autizmussal élők  és  az  értelmileg akadályozottak, illetve más fogyatékossággal élők számára, nyújt komplex szolgáltatást. Az Alapítvány Miskolc piacán értékesíti a Baráthegyi Majorság sajtmanufaktúra által, - a gondozottak bevonásával készült termékeket. Létrehozták a Batyu-Téka melegítő-tálaló konyhás éttermet, ami a Majorság konyhájáról kapja a menüt.  Az étterem közösségi tér is (fogyatékossággal élő művészek kiállító helye; szakkönyvtár, klub…) egyben. A Szimbiózis Alapítvány szakmai tanulmányt készített és tett le a döntéshozók asztalára a szociális farmok kialakításának lehetőségeiről, működéről. Bejegyzésre került a Magyar Szociális Farm Szövetség.

Hatpöttyös Étterem

 

A Székesfehérvári Hatpöttyös étterem Magyarország második olyan étterme, ahol megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak. Az étterem a régi idők ételeire a hagyományos, magyar konyha ízeire épít, mindezt friss íz világgal ötvözve. A termelői és friss, tartósítószer mentes, jó minőségű alapanyagok mellett maguk főzik a lekvárt, saját savanyúságot és befőttet készítenek, és ők maguk gyúrják a tésztát. Egyre többen választják a segítés ezen módját, menüfogyasztással, rendezvény helyszín igénybevétellel támogatják a kezdeményezést.

Nemadomfel Kávézó

 

 

Nem Adom Fel Cafe & Bar, az alapítvány által elsőként létrehozott fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézó Budapesten, ahol a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat.

Jovánczai termékek

 

 

 

 

A Jovánczai Hétpecsétes termékeket Tolna megye egy csodálatos természeti környezetben fekvő, a mai társadalmi és gazdasági kihívásokra válaszokat kereső településén, Gyulajon készítik a Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet keretei között. A szövetkezet tagja a gyulaji önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat is. A termékek Máltai Jótékonysági Termék védjeggyel ellátott termékek.  Egy kicsit több minőséget és egészséget, készítőik számára pedig egy kicsit több megbecsülést és elfogadást, azaz több emberi méltóságot jelentenek. Boltjaik megtalálhatóak Gyulajon, Dombóváron és Pécs belvárosában is.

 

Forrás: videkjaro.hu