Hirdetés

Gasztrokalauz

2016-10-05 06:41:09

Megjelent a hetekben az új Gasztrokalauz és Programajánló Magazin, amit különböző rendezvényeken, fesztiválokon, a Borháló és a Tourinform Irodák hálózatán keresztül kaphat kézhez.

Sokak szerint az ősz barátságtalan, borús, hideg, inkább a meleg szobában marasztaló egy csésze forró tea társaságában. A hozzáértő vidékjáró utazó azonban tudja, hogy az ősz is számos érdekes programot, fesztivált tartogat számukra, amikor érdemes felkerekedni a családdal vagy a barátokkal.

A melengető őszi napsugarak a természetbe, különösen a nemzeti parkokba csalogatják a kirándulókat és természetbarátokat, ahol gyógynövénytúrákon és madármegfigyeléseken vehetnek részt ebben az időszakban.

Ősszel számos helyen rendeznek fesztiválokat, szüreti napokat, borfesztiválokat, dűlőpikniket, murci felvonulásokat, pincefalu látogatásokat, amik felejthetetlen turisztikai és gasztronómiai élményeket nyújtanak a borkedvelő turistáknak. Az újborok kóstolását mostanra libavacsorával, gasztro kalandozásokkal kötik egybe.

A hideg idő beköszöntével András havában kezdetét veszi a hagyományos disznóvágások időszaka, amit kora hajnalban fogópálinkával kezdenek, majd egész napos disznólkodás következik hagymás vérrel, sültekkel, orjalevessel és töltött káposztával.

Az év vége a csendes elmélyülés, a kulturális és komolyzenei hangversenyek időszaka templomokban, hangversenytermekben, "hangistállókban".

A Gasztrokalauz segítségére lesz a magyarországi bor, gasztronómiai és kulturális események megismertetésében, hozzásegít a választáshoz.