A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagyon vékonyan – akár a csipszhez szokás – fölszeleteljük. Az uborkagyalu is jó erre a célra. A tojást a tejjel elhabarjuk, a burgonyával meg a sajt kétharmadával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a szerecsendióval fűszerezzük.
A fokhagymát finomra aprítjuk, a vajjal összekeverjük és egy 26 centis tortaformát vagy nagyobb tűzálló tálat jól bedörzsölünk vele. A tejes-tojásos, fűszeres burgonyát beleöntjük, a maradék sajttal megszórjuk és sütőbe toljuk. A közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 55-60 percig sütjük. Ha a vége felé túlzottan pirulna, tetejét alufóliával letakarjuk.
Jó tanács:
Ha tortaformában sütjük, akkor azt alufóliával bugyoláljuk körbe, hogy véletlenül se folyjon ki belőle a tejes keverék.