Hirdetés

Három mozzarellás recept, amitől tátva marad a szád

2015-06-12 06:51:33

Tévhit, hogy a mozzarellát csak pizzához és salátákhoz használhatjuk: süssük meg öntöttvas serpenyőben!

A sajtok szerelmeseinek valószínűleg nagyon tetszenek majd az alábbi receptek. A mozzarella percek alatt megpirul és pezsegni kezd, kenyérre, bagettre kenve pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

 

Sült mozzarella paradicsom szósszal

Öntsünk fél kilogramm pépesre zúzott paradicsomot egy serpenyőbe egy citrom reszelt héjával, egy csipet őrölt pirospaprikával és sóval.

 

mozzarella paradicsommal

Tetejére szeleteljünk 200 gramm mozzarellát. Minél kisebbekre vágjuk őket, annál könnyebb lesz majd a kenyérre kenni.

 

mozzarella paradicsommal

Süssük amíg megpirul, pezsegni nem kezd. Ez nagyjából öt percet vesz igénybe.

Sült mozzarella fokhagymával és olívaolajjal

Hevítsünk közepes lángon egy evőkanál olívaolajat, majd pirítsünk meg két gerezd fokhagymát rajta.

 

mozzarella fokhagymával

Adjuk hozzá a sajtot és még egy kevés olivát, végül süssük öt percen át.

 

mozzarella fokhagymával

 

Sült mozzarella cseresznye lekvárral

A folyamat semmiben nem különbözik az előbbiektől: öntsünk fél csésze dzsemet egy serpenyőbe, majd jöhet rá a mozzarella és öt perc a sütőben.

 

mozzarella cseresznyével

 

mozzarella cseresznyével

Forrás: sokszinuvidek.hu