Hirdetés

Veszprémi rucás káposzta

2014-06-24 09:17:42

Hozzávalók:

1 db kacsa, kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 db vöröshagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 1 pohár tejföl, só, kapor

 

A kacsát megtisztítom, megmosom, feldarabolom, sózom, majd a zsíron hirtelen átsütöm, majd az elősütött húsokat kiveszem és félreteszem. Ebben a zsírban megsütöm a szeletekre vágott hagymát, megszórom a kaporral, hozzáadom a megmosott, kinyomkodott savanyú káposztát és pár percig párolom.

Tepsibe vagy tűzálló tálba teszem az elősütött kacsahúsokat, a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és ráöntök a 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára párolom. A kacsahúst félrerakom, és a káposztát felforralom a tejföllel és a kaporral.

Tálaláskor a kacsát tálra rakom, és köré halmozom a káposztát. Tejföllel és kaporlevéllel díszítem.