A gondosan kierezett, megtisztított májat hideg vízben megmosom, és szárazra törlöm. Sózom, ízesítem majoránnával, és a felhasználásig hűtőszekrénybe teszem. A libahájat megmosom, és darabokra vágom. Serpenyőbe teszem, és kevés vizet öntök alá, majd tűzre teszem. Hozzáöntöm a megtisztított, felszeletelt hagymát, a finomra összevágott fokhagymát, és a hájat kisütöm.
Az előkészített libamájat egy tűzálló tálba teszem, rászűröm a libazsírt, hozzáadom a babérlevelet, egész borsot, a meghámozott, felszeletelt almát, és a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Forró sütőbe teszem, és közepes hőfokon megsütöm. Kiveszem a megsült libamájat, félreteszem egy másik edénybe, a zsírját rászűröm és hagyom kihűlni.
Tálalásig a hűtőben tartom. A ropogósra sült hagymakarikákkal, zöldpaprikával, paradicsommal és friss fehér kenyérrel tálalom.