A túrógaluskához: vaj, 2 db tojás, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg búzadara, kapor, só, 5 dkg húsos füstölt szalonna.
A gyöngytyúkot megtisztítom, feldarabolom és megmosom.
Olajban aranysárgára pirítom a finomra vágott megtisztított vöröshagymát és megszórom pirospaprikával. Beleteszem a gyöngytyúkhúst, megsózom, és egy kevés vizet öntök alá, és fedő alatt párolom. Amikor a hús már majdnem puha, zsírjára pirítom, és hozzáadom a megmosott, cikkekre vágott gombát. Mikor a gomba a levét kiengedte, beleöntöm a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Így együtt a hús teljes puhulásáig párolom.
Amíg a hús fő, addig elkészítem a túrógaluskát. A vajat a tojásokkal simára keverem, hozzáadom az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítem. Az összegyúrt masszát 20 percre a hűtőszekrénybe rakom, majd egy evőkanál segítségével galuskákat formálok, és forrásban lévő sós vízben kifőzöm.
Serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, és erre szedem a leszűrt és jól lecsepegtetett túrógaluskát.
Tányérra teszem a forró túrógaluskákat és mellé tálalom a gombás gyöngytyúk pörköltet. Tejfölös uborka-salátát kínálok hozzá.