Hirdetés

Erdei gombás csirkemell

2014-06-21 09:31:00

Hozzávalók:

2 kg csirkemell filé, 2 kg erdei vegyes gomba, 1 db vöröshagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, olaj, kakukkfű, 1 db fejes saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, rozskenyér, só, bors

 

A csirkemell filét megmosom, és kb. egy cm vastag szeletekre vágom. Megszórom sóval, borssal, kakukkfűvel, és 30 percig állni hagyom. A gombákat megtisztítom, megmosom, kisebb darabokra vágom. A hagymát meghámozom, felaprítom, a szalonnát kis kockákra szelem. A salátát megtisztítom, megmosom, lecsepegtetem. Felforrósítom az olajat, és megpirítom benne a hagymát és a szalonnát. Hozzáöntöm a gombákat, és pár percig együtt pirítom az egészet, majd félreteszem. A salátát apró darabokra tépkedem, és négy tányérra szétosztom. Felforrósítom a maradék olajat és csirkemelleket megpirítom benne. A salátára szedem a gombás keveréket, rárakom a húst, és fokhagymával bedörzsölt rozskenyérrel tálalom.