Hirdetés

Sárkeresztúri gyöngytyúk

2014-06-20 11:24:37

Hozzávalók:

fél gyöngytyúk, 15 dkg füstölt szalonna, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl fehérbor, olaj, 1 kanál liszt, 4 db babérlevél, só

 

Mély tűzálló tálat kibélelek szalonnaszeletekkel, egy sor tisztított karikára vágott vöröshagymát rakok rá, és ráfektetem a félbevágott megtisztított gyöngytyúkot. Melléteszem a fokhagymát és a babérleveleket. Ráöntöm az ízesített olajat, a bort, és alufóliával lefedem. Forró sütőben, kb. 1 órát párolom, majd 20 percig sütöm. Közben a tyúkot megfordítom. Mikor a pecsenye már puha, kiveszem, és feldarabolom. A levét 1 kanál liszttel sűrűre forralom, és rászűröm a pecsenyére. Krumplifánkkal tálalom.