Hirdetés

Szentgáli csirkepaprikás

2014-06-19 11:17:50

Hozzávalók:

1 db csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl olaj, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 20 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, liszt, 2 dl tejföl, só

 

A kockára vágott füstölt szalonnát kevés olajon üvegesre pirítom. Zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztom. Pirospaprikával meghintem, és ráteszem a feldarabolt csirkét. Ezután sózom. Kevés vizet öntök rá, és fedővel letakarva párolom. Amikor a csirke félpuhára párolódott, zsírjára pirítom, és hozzáadom a kockára vágott gombát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Kevés vizet öntök hozzá, átpárolom, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítem.

Galuskát adok köretnek.