Sobri Halnapok, 2016. október 21-23.

2016-10-18 06:30:20

Helyszín: Lajosmizse, Öreg Tanyacsárda

A “Sobri-féle” halászlé már fogalommá vált. Ezekben a napokban e jellegzetes íz mellett még számos hal-ételspecialitást kínálunk. Cigányzenekar húzza a talpalávalót, a hangulat fokozására pedig bőven mérjük a kontyalávalót A halnapok ételkínálatát, az ételspecialitásokat halétlapon szerepeltetjük, melyet kifejezetten erre az eseményre készítünk el.

Sobri Józsi bácsival évtizedekig együtt főztük a halászlevet és mai napig az ő receptjét követjük. A Sobri halászlé titka a ponty, ami soha nem iszapos ízű, a nagybaracskai fűszerpaprika, egy adag humor és csipetnyi kópéság… Józsi bácsi már sajnos nincs közöttünk, de vendégszeretetét és főztjének jellegzetes ízét igyekszünk felidézni erre a hétvégére.

Ízelítőül étlapunkról:
–    SOBRI halászlé házi gyufatésztával
–    Filézett vegyes halászlé (harcsa, ponty) házi gyufatésztával
–    Ropogós haltepertő makói lilahagymagyűrűvel, csípős paprikakrémmel
–    Pontyoldal roston sütve, szalonnás-hagymás tepsis burgonyával
–    Tejfölös harcsafilé szalonnás burgonyával, sült paradicsommal és paprikával
–    Amurfilé roston, laskagombaraguval, tépett házi tésztával

Részletes információk itt találhatók.