Hirdetés

Kürtőskalács fesztivál, 2016. október 7-9.

2016-10-05 06:52:53

Helyszín: Budapest, Vajdahunyad-Vára

Kürtöld világgá: kürtőskalács - csodakalács!

A Kürtőskalács Fesztivál, amely a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre, egy igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény. Célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése és elérni, hogy a kürtőskalács vigye hírét Magyarországnak a nagyvilágba.

A hagyományos ízek mellett lesz málnás, csokicseppes, citrusos, gyömbéres és még sorolhatnák az izgalmasabbnál izgalmasabb ízeket, a hagyományos „óriás” méret mellett lesz kicsi, mini és normál méretű kürtőskalács, ugyanakkor a kürtőskalácsból készült desszert különlegességek sorát is bővítjük: a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes, Kürtős Fondue, Kürtős Cake, Kürtős Karika és Kürtős Fagyi mellett újabb meglepetéssel készülünk. De nem marad ki a sorból a teljeskiőrlésű lisztből, vagy a glutén- és laktózmentes alapanyagokból készült kürtőskalács sem.

Igazi fesztiválhangulat lesz a koncerteknek, gyerekprogramoknak, kézműves foglalkozásoknak, stb. köszönhetően és ne felejtsük el a Nagy Közös Sütést.

A kürtősfesztivál részletes programja itt olvasható.