Hirdetés

Gyógynövényhét Pannonhalmán, Időpont: 2014. augusztus 15-20.

2014-07-24 09:40:00

Kolostori termékek vására és magyar világörökségek utcája
Időpont: Augusztus 16-17.

A középkori kolostori gyógynövényes hagyományokat felelevenítve az idei évben negyedik alkalommal, augusztus 15-20. között rendezik meg a Pannonhalmi Főapátságban a Gyógynövényhetet. A programok keretében a Látogatók szakmai vezetés segítségével ismerhetik meg a legfontosabb gyógynövényeket: a levendulát, a mentát, a zsályát, a kakukkfüvet és a citromfüvet. A bemutató után különböző kézműves foglalkozásokon saját gyógynövényes emléket készíthetnek a vállalkozó kedvű Vendégek.

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a Gyógynövényáldás keretében a foglalkozások alatt készített csokrok, valamint a Vendégek által otthonról hozott gyógynövények is megáldásra kerülnek.

Augusztus 16-án és 17-én a magyarországi szerzetesrendek és világörökségi helyszínek minőségi termékeinek vásárával várják az érdeklődőket a Főapátság Gyógynövénykertjében.

A Gyógynövényhét zárónapján, augusztus 20-án az egész napos kézműves foglalkozások mellett a  komáromi Hárompatak zenekar ingyenes népzenei koncertje, majd táncház is várja az idelátogatókat.

A program kiegészítéseként egész héten gyógynövényes étel- és italkülönlegességek készülnek a Gyógynövényházban és a Viator Apátsági Étterem és Borbárban.

Főszervező: Pannonhalmi Főapátság

Csatlakozók: Szerzetesrendek

 

Forrás: www.videkjaro.hu