A magyar tájkonyhák tradícióit jelentő receptek a népi táplálkozás bölcsességét bizonyítják, hiszen a legegyszerűbb nyersanyagokból készíthető legkülönfélébb ételvariációkat tartalmazzák. Számos vidéki csárda és falusi vendégasztal szolgáltató évtizedek óta csiszolódott receptjei alapján készíti ételeit, őrizve a magyar népi ízek és tájegységek hagyományos ételeinek és italainak ápolását.
A magyar emberek egyre szívesebben járnak olyan helyekre ahol biztosak lehetnek benne, hogy a feltálalt ételek megbízható, valóban helyben termett, megfelelően ellenőrzött, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, ezért is tartják fontosnak, hogy az általuk és a helyi termelők által előállított kiváló minőségű alapanyagokat felhasználva, valódi, helyi ízekkel találkozzon a betérő vendég.
Főszervező: Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete, Tanyacsárda Kft., FATOSZ
Csatlakozók: falusi vendégasztal szolgáltatók, vidéki éttermek, csárdák, borászatok,termelők, szállásadók, települések
Forrás: www.videkjaro.hu