Hirdetés

Népi Íz-őrző Napok - Tájjellegű ételek kóstolója, Időpont: 2014. június 14-15.

2014-05-22 14:35:00

A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul.

A magyar tájkonyhák tradícióit jelentő receptek a népi táplálkozás bölcsességét bizonyítják, hiszen a legegyszerűbb nyersanyagokból készíthető legkülönfélébb ételvariációkat tartalmazzák. Számos  vidéki  csárda  és falusi vendégasztal szolgáltató  évtizedek óta csiszolódott receptjei alapján készíti ételeit, őrizve a magyar népi ízek és tájegységek hagyományos ételeinek és italainak ápolását.

A  magyar emberek egyre szívesebben járnak olyan helyekre ahol biztosak lehetnek benne, hogy a feltálalt ételek megbízható, valóban helyben termett, megfelelően ellenőrzött, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, ezért is tartják fontosnak, hogy az általuk és a helyi termelők által előállított kiváló minőségű alapanyagokat  felhasználva, valódi, helyi ízekkel találkozzon a betérő vendég.

Főszervező: Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete, Tanyacsárda Kft., FATOSZ  

Csatlakozók: falusi vendégasztal szolgáltatók, vidéki éttermek, csárdák, borászatok,termelők,  szállásadók, települések

 

Forrás: www.videkjaro.hu