Hirdetés

Kazári Laska Fesztivál és Tócsni Parti, 2014. május 31.

2014-05-22 09:42:00

Helyszín: Kazár

A Kazárra látogató vendégeket népi zenekarok, és hagyományőrző csoportok szórakoztatják. Több helyen lesz laska- és tócsni kóstoló, hozzá lehet jutni az ételek receptjéhez. Aki még nem evett, megkóstolhatja, aki még nem sütött megpróbálhatja, és megtanulhatja, a receptjét hazaviheti, és otthon is megsütheti családjának.

 

Aki a sütő-főző versenyre csapattal nevez laskát vagy tócsnit készíteni, értékes nyereményeket nyerhet. 5 fős csapatokat várunk a versenyre.

Akinek nincs kedve laskát vagy tócsnit sütni, az másban is megmutathatja főzőtudományát és bemutathatja lakóhelye, települése tipikus ételét. Lehetőséget biztosítunk kemencés ételek elkészítésére, ugyanis a helyszínen 4 kemence áll a sütők rendelkezésére.

Kézműveseknek, helyi terméket előállítóknak lehetőséget biztosítunk kiállításra és árusításra. A gyerekek kipróbálhatják, hogyan játszottak nagyanyáink, de lesz állatsimogató, és lovaglás is.

A rendezvény ideje alatt megnézheti a Vasalómúzeumot, a Tájházat, Bányászházat, a gyufacímke és falvédő kiállítást, a Mackó és Baba kiállítást, valamint betekinthet a Hagyományőrző Galériába. A Kézművesházban megtanulhat szőni, gyakorolhatja a népi kézműves kismesterségeket. Ha van kedve, túrázhat a riolittufához, ha nincs kedve gyalogolni, felszállhat a tufa-taxira, bringóhintón beutazhatja a település utcáit, vagy kerékpárral kirándulhat a környéken.

A szabadtéri színpadon egész nap folyamatos szórakoztató, kulturális programok zajlanak.