Hirdetés

Ma nyit a Sirha Budapest a Hungexpo területén

2014-03-10 11:47:00

Új, regionális szakmai vásár nyílik 2014. március 10. és 12. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ami az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar hazai és a nemzetközi piaci szereplőinek teremt szakmai fórumot és egyedülálló üzletkötési lehetőséget.

A 10 ezer négyzetéteres kiállító területre 250 kiállítót várnak több mint 10 országból: a korábbi FOODAPEST, UKBA és HOVENTA kiállítások tematikáit is felölelő kiállításon food és non-food termékeket forgalmazók, pék- és cukrász alapanyaggyártók és forgalmazók, gépgyártással, konyhatechnológiával foglalkozó cégek jelennek meg.

A kiállítás keretein belül több jelentős szakmai versenyt is rendreznek, a legkiemelkedőbb ezek közül a Bocuse d’Or magyarországi döntője. A hat döntős versenyző méri össze tudását annak érdekében, hogy első helyezettként kijuthasson a stockholmi európai döntőre. Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2016-os Bocuse d’Or Europe döntő rendezési jogáért már csak Budapest és Bécs van versenyben. A győztes várost a májusban megrendezésre kerülő stockholmi döntő során hirdetik ki.

A Sirha kiállítás során megrendezésre kerül Év desszertje verseny döntője, amit Sirha Budapest Desszertverseny néven tartanak. A verseny célja többek között a tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása.

Szintén a kiállításon zajlik majd a Magyar Barista Bajnokság, ahol a szakemberek hat kategóriában mérik össze tudásukat.

A kiállítás célja a vendéglátók és a beszállítók közötti ellentét feloldása, melynek érdekében számos termelőt hoznak a kiállításra. A személyes találkozók és a bemutatók, kóstolók révén szeretnék elérni a szakmák és régiók közötti szorosabb együttműködést.

 

A szakma képviselői a honlapon történő előzetes regisztrációval egyszeri, ingyenes belépésre jogosultak.

Nyitva tartás minden nap 10-17 óráig.