Hirdetés

GYÓGYNÖVÉNYHÉT ÉS PANNONHALMI KOLOSTORI VÁSÁR

2013-08-06 11:39:00

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület és a pannonhalmi apátság Csatlakozási felhívása  Szerzetesrendek ,  fűszer és Gyógynövény termelők, gyógynövény boltok,  Termelői Piacok, Ökoporták, Egészségporták, Ökogazdálkodók, , Zöldutak, nemzeti parkok, Vidéki Szolgáltatók  részére

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) kezdeményezésére,  országos marketing együttműködés jött létre VIDÉKJÁRÓ néven.    Az együttműködés eredményeképpen Vidékjáró néven egy éves rendezvénysorozatot indítottunk útjára, amelynek célja tematikus események szervezésén keresztül a vidéki Magyarország komplex kínálatának együttes bemutatása olyan rendezvényeken keresztül, amelyeken egyszerre több szervezet szolgáltatói köre működik közre.

 

 Ezen együttműködés keretében kerül megrendezésre Augusztus 15 -20 között a Gyógynövényhét és Pannonhalmi Kolostori Vásár.

 

Az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés a gyógynövények iránt, ami  hazánkban több száz éves múltra tekint vissza. A mai időkben különösen fontos, hogy megismerjük a népi gyógymódok és gyógynövények történetét, helyes alkalmazásukat. A népi gyógyászat egészen a középkori kolostori gyógynövényes hagyományokig nyúlik vissza, amelyre építve rendezte meg 2011 évben  első alkalommal a Pannonhalmi Főapátsága Gyógynövényhetet, amit idén folytatnak. A programok keretében a látogatók szakmai vezetés segítségével ismerhetik meg a jelenlegi legfontosabb gyógynövényeinket: a levendulát, a mentát, a zsályát, a kakukkfüvet és a citromfüvet. A bemutató után különböző kézműves foglalkozásokon saját gyógynövényes emlékeket készíthetnek a vállalkozó kedvű vendégek.
Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a Gyógynövényáldás keretében a foglalkozások alatt készített csokrok, valamint a vendégek által otthonról hozott gyógynövények is megáldásra kerülnek.
Augusztus 19-én és 20-án Kolostori és világörökségi helyszínek termékeinek vásárával várjÁK  az érdeklődőket a Főapátság Gyógynövénykertjében, ahol ez alkalomból a különféle szerzetesrendek által készített termékek mellett a hazai világörökség helyszínek minőségi termékei kapnak helyet.
A programokat népzenei koncertek színesítik majd a Gyógynövényház teraszán.
Gyógynövényes étel- és italkülönlegességek készülnek a Gyógynövényházban és a Viator Apátsági Borászatában.


Ezen kívül az ország több pontján szeretnénk, ha a  tematikus naphoz  Nemzeti Parkok , a fűszer és gyógynövény termelők kínálnák  termékeiket , míg a Nemzeti Parkok gyógynövény túrákat szerveznének,  az öko és egészségporták pedig  kedvezményes szállásajánlatokat, kínálnának.

 

A sikeres együttműködésnek köszönhetően az akció hivatalos weboldala a www.videkjaro.hu oldal . A vendégek itt találják meg az akcióban résztvevő termelők és szolgáltatók listáját, elérhetőségét, kínálatát, a kolostori vásár részletes programját , ezáltal előre be tudnak jelentkezni.

 

Regisztrálni 2013. Augusztus 9-ig  a mellékletben található regisztrációs nyomtatvány kitöltésével + 1 db digitális fotó megküldésével lehetséges az alábbi e-mail címen:

 

 

Bízunk benne, hogy Önt is a csatlakozók között üdvözölhetjük és a Vidékjáró Napok keretén belül megrendezett Gyógynövényhét és Pannonhalmi Kolostori Vásár az Ön számára is sok visszatérő vendéget eredményeznek majd.

Kérjük, hogy csatlakozási szándéka esetén mihamarabb regisztrálja szolgáltatását.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, várjuk jelentkezését!

 

   Szabadkai Andrea                    Veiland László                                                 Szalay-Zala Andrea

ÉLŐTISZA                     Pannonhalmi Apátság                        Vidékjáró programkoordinátora 

                                          PR marketing vezetője